Ιθάκη: 3 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς

Ιθάκη: 3 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς

Η Ιθάκη, γνωστή για τα γαλανά νερά και τις λευκές βοτσαλωτές παραλίες της, είναι ένα νησί πλούσιο σε φυσικές ομορφιές και ιστορική κληρονομιά. Οι παραλίες της είναι μικρές, με καθαρά, διαυγή νερά και δέντρα που φτάνουν κοντά στη θάλασσα. Τρεις από τις καλύτερες παραλίες της είναι η Σαρακίνικο, με τα καταγάλανα νερά και το ρομαντικό τοπίο, η Γιδάκι, γνωστή ως το "τιρκουάζ διαμάντι" της Ιθάκης, και η Φιλιατρό, η πιο δημοφιλής και κοσμική παραλία του νησιού. Η Ιθάκη συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Πάτρα, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Κυλλήνη και τον Αστακό, καθιστώντας την εύκολα προσβάσιμη και αξιόλογο προορισμό στο Ιόνιο.

Ιθάκη ένα μυθικό νησί

Το νησί με τα γαλανά νερά και ακρογιαλιές με τα λευκά βότσαλα. Το νησί με τις σπηλιές, τους κατάφυτους κόλπους και τους αμέτρητους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Το ιστορικό νησί του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η άμμος δεν είναι συχνό φαινόμενο στις παραλίες της Ιθάκης. Αντίθετα, οι περισσότερες παραλίες είναι μικρές, με λευκά βότσαλα αλλά και με διάφανα, πεντακάθαρα νερά, με δέντρα σχεδόν δίπλα στη θάλασσα. Ας δούμε λοιπόν 3 από τις καλύτερες παραλίες στην Ιθάκη!

Παραλία Σαρακίνικο (Σαρακήνικο)

4 χιλιόμετρα από το Βαθύ, και μια από τις περιπτώσεις που ήδη αναφέραμε, η παραλία Σαρακίνικο έχει καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά με βότσαλα. Χωρίζεται από ένα μονοπάτι σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος της παραλίας, "δένουν" αρκετές βάρκες, κάτι το οποιό ενοχλεί πολλούς με αποτέλεσμα να επιλέγουν το δεύτερο μέρος για το μπάνιο τους. Κοντά στην παραλία έχει χώρο camping αλλά όχι τόσο κοντά ώστε να ενοχλεί τον κόσμο στην παραλία. Ο συνδυασμός του καθαρού νερού επί του λευκού βότσαλου και τα ψαροκάικα με τους ψαράδες να δουλεύουν στα δίχτυα τους, προσθέτει στη ρομαντικότητα του τοπίου και έτσι είναι δίκαια στο top 3 μας.

Παραλία Γιδάκι

Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως το <<τιρκουαζ διαμάντι>> της Ιθάκης και η παραλία θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο, επομένως οι επιλογές σας είναι 2. Η πρώτη είναι με βαρκάκι από το Βαθύ, ενώ η δεύτερη είναι 20 με 30 λεπτά πεζοπορίας από το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, εξ’ ου και το όνομα της. Η δεύτερη επιλογή δεν προτείνεται για παιδιά μικρής ηλικίας, παρ’ όλα αυτά η θέα από το μονοπάτι θα σας μείνει αξέχαστη. Είναι στη δεύτερη θέση του top 3 μας γιατί αν και η πρόσβαση δεν είναι και η πιο εύκολη, σε όλους τους υπόλοιπους τομείς η παραλία είναι πραγματικά απίστευτη!

Παραλία Φιλιατρό

Η πιο δημοφιλής και κοσμική παραλία του νησιού, δικαιολογημένα βρίσκεται στο νούμερο 1. Οργανωμένη, με πεντακάθαρο νερό και βότσαλο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρεις αυτό που θες. 15 λεπτά περίπου από το Βαθύ και προσβάσιμη με αυτοκίνητο, η παραλία παραμένει ήρεμη ανεξάρτητα με το αν υπάρχει αέρας ή όχι. Επί της παραλίας υπάρχουν πολλά μαγαζιά, όπως και ξαπλώστρες με ομπρέλες αλλά και χώρος για αυτούς που προτιμούν να πάνε με τον δικό τους εξοπλισμό. Λόγω του ότι είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, ίσως χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητο σας λίγο πιο μακριά και να περπατήσετε, κάτι που σίγουρα δε θα μετανιώσετε!

Ακτοπλοϊκή σύνδεση

Η Ιθάκη συνδέεται με πλοία γραμμής με την Πάτρα, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Κυλλήνη και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου και έτσι αξίζει να την επισκεφθείτε, όπως και να μην παραλείψετε τις top 3 παραλίες που αναφέραμε πιο πάνω!!!

Μην ξεχάσεις να κλείσεις τα εισιτήρια σου για την Ιθάκη στο booktickets