Κύθνος: 3 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς

Κύθνος: 3 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς

Η Κύθνος, ένα μυστικός παράδεισος στις Δυτικές Κυκλάδες, συνδυάζει αυθεντική γοητεία με ηρεμία. Με λευκά σπίτια, γραφικές πλατείες και ακτογραμμές που περιμένουν να ανακαλυφθούν, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Οι παραλίες της όπως η Σκύλου με το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, η Απόκρουση για οικογενειακές στιγμές και η Κολώνα με την απίστευτη ομορφιά της, κλέβουν την παράσταση.

Κύθνος: Αποκαλύπτοντας τις παραλίες της

Η Κύθνος είναι νησί των Δυτικών Κυκλάδων. Η κοντινή της απόσταση από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου (104 και 49 χλμ. αντίστοιχα) την καθιστά ιδανικό προορισμό για αυτούς που έχουν περιορισμένο χρόνο για μια καλοκαιρινή απόδραση. Κατάλευκα σπίτια, πλατείες, ανεμόμυλοι και πλακόστρωτα δρομάκια είναι μερικά από τα πράγματα που θα αντικρίσετε. Και μην ξεχάσουμε την ακτογραμμή του νησιού που έχει έκταση κάτι παραπάνω από 100 χιλιόμετρα. Πάμε λοιπόν να δούμε 3 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς στην Κύθνο!!

Παραλία Σκύλου

Η παραλία Σκύλου είναι ανοργάνωτη, με ελάχιστο ίσκιο που σημαίνει πως θα πρέπει να πάτε με τον δικό σας εξοπλισμό όπως και φαγητό / νερό. Για να φθάσετε στην παραλία, θα αναγκαστείτε να κατεβείτε σκαλιά και κατηφόρα. Όλα τα παραπάνω την κάνουν ακατάλληλη για μικρά παιδιά. Αξίζει όμως να την επισκεφθείτε. Στην αμμουδερή αυτή παραλία θα δείτε το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα. Τα πεντακάθαρα, όμορφα, γαλαζοπράσινα νερά της θα σας μαγέψουν! Λόγω όσων προαναφέραμε, δεν μαζεύει πολύ κόσμο και έτσι επικρατεί ησυχία.

Παραλία Απόκρουση (Παραλία Απόκρουσης)

Η παραλία Απόκρουση είναι από τις μεγαλύτερες του νησιού και είναι γνωστή για την όμορφη άμμο και τα καθαρά, γαλαζοπράσινα της νερά. Ιδανική για οικογένειες με παιδιά, η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη και έχει beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και ελεύθερο χώρο με άπλετος ίσκιο. Εδώ δίνεται και η επιλογή για θαλάσσια σπορ. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο νούμερο 1!

Παραλία Κολώνα

Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού και "το στολίδι της Κύθνου" κατά πολλούς. Τα γαλανά νερά, η τεράστιας έκτασης χρυσή άμμος αλλά κυρίως η μορφολογία της θα σε ξετρελάνουν. Αφού φτάσει κανείς, τότε καταλαβαίνει από που παίρνει και το όνομα της αφού μια λωρίδα άμμου ενώνει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά με τη θάλασσα να βρέχει και τις δύο πλευρές. Η πρόσβαση δεν είναι και η πιο εύκολη αφού εκεί οδηγεί χωματόδρομος (τα περισσότερα ΙΧ δεν θα έχουν πρόβλημα), παρ’ όλα αυτά σας δίνεται και η επιλογή του να πάτε με βαρκάκι από το λιμάνι του Μέριχα.

Πως θα πάτε στη Κύθνο

Η Κύθνος συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά αλλά και με το Λαύριο με το πρώτο δρομολόγιο να διαρκεί 3 ώρες και το δεύτερο 2. Επίσης συνδέεται και με τα νησιά Άνδρος, Ίος, Κέα (Τζιά), Κίμωλος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σύρος και Φολέγανδρος.

Η Κύθνος, αποκαλείται και ως το "νησί των πηγών" λόγω των ιαματικών της πηγών. Ένα από τα πιο underrated νησιά των Κυκλάδων, είναι σίγουρο πως δεν θα μετανιώσετε την επίσκεψη σας. Καφές στο λιμάνι του Μέριχα… Απογευματινή βόλτα στη Χώρα… φωτογραφίες με τους γραφικούς ανεμόμυλους… μερικά από τα πράγματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Οι διαφορετικές παραλίες της ικανοποιούν τους πάντες. Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με τις προτάσεις μας για 3 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς στην Κύθνο.

Μην ξεχάσεις να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια για την Κύθνο στο booktickets