Πως πάω στις Σπέτσες

Πως πάω στις Σπέτσες

Οι Σπέτσες, ένα όμορφο και γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού, είναι ιδανικές για αποδράσεις όλο τον χρόνο και καλοκαιρινές διακοπές. Γνωστές για τα πεύκα και τα μυρωδάτα λουλούδια τους, οι Σπέτσες έχουν πλούσια ναυτική ιστορία και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Χωρίς αυτοκίνητα, με μετακινήσεις με άμαξες και ποδήλατα, προσφέρουν ρομαντικές βόλτες και επισκέψεις σε αξιοθέατα όπως το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας. Οι παραλίες με τα καταγάλανα νερά και οι οργανωμένες πλαζ προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Σπέτσες: Το νησί των αρωμάτων!

Οι Σπέτσες κρυμμένες μέσα στον Αργοσαρωνικό είναι ένα νησί από τα πιο όμορφα και γραφικά της Ελλάδας. Αποτελούν ιδανικό προορισμό για μικρές αποδράσεις όλο τον χρόνο, αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές. Γνωστή ως Πιτυούσα στην αρχαιότητα, καθώς διαθέτει πολλά πεύκα, πήρε το σημερινό όνομα την εποχή της Ενετοκρατίας, λόγω των πολλών μυρωδάτων λουλουδιών πάνω στο νησί.

Ακτοπλοϊκά για Σπέτσες

Οι Σπέτσες συνδέονται με τον Πειραιά. Τα συμβατικά πλοία, κάνουν το δρομολόγιο «Πειραιάς – Σπέτσες» σε 2 ώρες περίπου, και από το Πόρτο Χέλι φεύγουν καθημερινά καραβάκια για Σπέτσες και η διαδρομή είναι 10 λεπτά.

Η Χώρα των Σπετσών

Τα στενά της πόλης των Σπετσών χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με νεοκλασικά σπίτια, βοτσαλωτές αυλές, πολύχρωμα μυρωδάτα λουλούδια και πανέμορφα μπαλκόνια. Στις Σπέτσες, απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και οι μετακινήσεις γίνονται με μοτοσικλέτες, ποδήλατα, ταξί και ιππήλατες άμαξες. Το νησί έχει τεράστια ναυτική ιστορία που ανάγεται στα χρόνια της επανάστασης, στην χώρα αξίζει να δείτε αρκετά νεοκλασικά τα οποία ήταν ιδιοκτησίες πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων. Κατευθυνθείτε προς το νεοκλασικό αρχοντικό του ευεργέτη των Σπετσών Σωτήριου Ανάργυρου, που χτίστηκε τον 18ο αι. Έπειτα κάντε μια στάση στο αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, που λειτουργεί και ως Μουσείο, στην πλατεία Πευκάκια. Φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα και ιστορικά κειμήλια, που συνδέονται με τη δράση της. Η Χώρα είναι γεμάτη με μαγαζάκια και σημεία που εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες αλλά οι παλμοί της διασκέδασης ανεβαίνουν στην Ντάπια. Εκεί εκτός από μαγαζιά για να διασκεδάσετε θα βρείτε και την πλατεία της επανάστασης . Αξίζει να κάνετε μια βόλτα από το σημείο αυτό προς το παλιό λιμάνι είτε με άμαξα είτε με τα πόδια την ώρα της δύσης παρατηρώντας τα νεοκλασικά που στολίζουν την παραλιακή οδό δημιουργούν ένα ρομαντικό τοπίο για ειδυλλιακές στιγμές . Η βόλτα σας μπορεί να ολοκληρωθεί στους ταρσανάδες, τα παραδοσιακά Σπετσιώτικα ναυπηγεία. Θα βρεθείτε εκεί περπατώντας κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, κάτω από τα αρχοντικά των καραβοκύρηδων προς το Παλιό Λιμάνι. Οι ταρσανάδες ξεπροβάλλουν σαν ανοιχτό μουσείο της παμπάλαιας ξυλοναυπηγικής τέχνης που χάρισε στο νησί μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας του. Σε μικρή απόσταση από τα ναυπηγεία, θα βρείτε το Φάρο των Σπετσών. Αξίζει να περπατήστε έως εκεί.

Βουτιές στις Σπέτσες.

Στις Σπέτσες υπάρχει πλήθος παραλιών που θα ικανοποιήσουν τα γούστα κάθε επισκέπτη, αφού τα απίθανα καταγάλανα νερά, οι οργανωμένες πλαζ και οι κρυμμένες παραλίες χαρακτηρίζουν το νησί. Ενώ στην περίμετρο του νησιού υπάρχουν αρκετές μικρές ή μεγάλες σπηλιές, η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Η παραλία της Αγίας Μαρίνας μόλις 10 λεπτά από την Ντάπια, έχει εξελιχθεί σε μία κοσμοπολίτικη πλαζ, οργανωμένη με θαλάσσια σπορ, ποτό και φαγητό. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με αμμώδη ακτή και βοτσαλωτό βυθό. Η παραλία της Αγίας Παρασκευής με το γραφικό εκκλησάκι θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη του νησιού. Κατάφυτη από πεύκα που φτάνουν µέχρι τη θάλασσα, µε χονδρό βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, είναι οργανωμένη µε μπαρ και προσβάσιμη και με λεωφορείο και µε καΐκι. Η παραλία της Ζωγεριάς, βρίσκεται σε έναν μικρό όρμο και είναι οργανωμένη κατά την τουριστική περίοδο. Η αμμουδιά της και τα γαλαζοπράσινα νερά της την καθιστούν για πολλούς την πιο ωραία παραλία του νησιού για κολύμπι. Ο μικρός κόλπος διαθέτει και εστιατόριο, ενώ υπάρχουν και πιο μικρές απόμερες παραλίες στο μεγάλο όρμο της Ζωγεριάς. Το Καΐκι οργανωμένο, με εύκολη πρόσβαση και βραχώδη βυθό, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια μέρα στη παραλία γεμάτη μουσική, χορό, beach volley και watersports.

Ρομαντικές βόλτες με άμαξες , πεύκα και ελιές που κατεβαίνουν στην ακτή. Αρχοντικά με ιστορία αιώνων που ισορροπούν στο κοσμοπολίτικο αέρα και την ιστορία αιώνων του νησιού. Οι Σπέτσες έχουν να προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία αλλά και μοναδικές εικόνες που μοιάζουν στο μάτι σαν αποκόμματα καρτ ποστάλ. Γι’ αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους που θα ανακαλύψετε οι ίδιοι αξίζει να τις επισκεφτείτε !

Μην ξεχάσεις να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια για τις Σπέτσες στο booktickets