Μπρίντιζι

Μπρίντιζι

Το Μπρίντιζι είναι μια όμορφη πόλη στην Ιταλία, που βρίσκεται στην περιοχή της Απουλίας. Αποτελεί σημαντικό λιμάνι για το εμπόριο με την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή. Δρομολόγια πλοίων συνδέουν τακτικά το Μπρίντιζι με το Δυρράχιο, την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η Ιστορία του Μπρίντιζι

Το Μπρίντιζι, πρώην αρχαία ελληνική αποικία, παραμένει μια σημαντική πόλη στην Ιταλία. Στη ρωμαϊκή εποχή, λειτούργησε ως ζωντανό λιμάνι και βασικό σημείο επιβίβασης για την Ελλάδα και την Ανατολή. Κατά τον Μεσαίωνα, το Μπρίντιζι κατακτήθηκε από τους Οστρογότθους και αργότερα ανακτήθηκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία τον 6ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών, το Μπρίντιζι ανακτά την επισκοπική έδρα και κατασκευάζεται ένας νέος καθεδρικός ναός και το κάστρο.

Το 1227, ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος Β΄ αναχωρεί για την 6η Σταυροφορία από το λιμάνι του Μπρίντιζι. Η κυριαρχία του Μπρίντιζι μεταβιβάστηκε για ένα σύντομο διάστημα στη Βενετία, αλλά σύντομα περιέπεσε στην Ισπανία. Το 1348, μια επιδημία πανούκλας κατέστρεψε το Μπρίντιζι, ενώ το 1352 και το 1382 υπέστη λεηλασία. Το 1456, η πόλη πλήττεται από έναν σεισμό.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από τον Σεπτέμβριο του 1943 έως τον Φεβρουάριο του 1944, το Μπρίντιζι χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινή κυβερνητική έδρα της Ιταλίας. Το λιμάνι του Μπρίντιζι αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυσικά λιμάνια στη Μεσόγειο, με έντονη κίνηση. Κυρίως χρησιμοποιείται από επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, μαζί με το λιμάνι της Μπάρι.

Οι Παραλίες του Μπρίντιζι

 • Τορέ Γκουατσέτο: Η παραλία Torre Guaceto βρίσκεται στο δήμο Carovigno και διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα της άμμου. Η άμμος εδώ είναι λευκή, μερικές φορές ακόμα και χρυσή, και έχει λεπτόκοκκη υφή. Η ακτογραμμή της παραλίας περιτριγυρίζεται από αμμόλοφους και περιστασιακά διακοσμείται με σκοτεινά βράχια, ενώ το νερό βαθαίνει ομαλά. Στην περιοχή υπάρχουν φυσικοί θησαυροί, όπως αιωνόβιες ελιές, πράσινες χελώνες, σπάνια αμφίβια και πουλιά.
 • Κόστα Μέρλατα: Η παραλία Costa Merlata, γνωστή επίσης ως Darcena, είναι μια μεγάλη παραθαλάσσια λωρίδα με άμμο. Το νερό εδώ έχει χαμηλό βάθος για αρκετά μέτρα. Η περιοχή παραλίας είναι υπό τη στενή επίβλεψη επαγγελματιών διασωστών και καθαρίζεται προσεκτικά.
 • Specchiolla: Η μικρή παραθεριστική πόλη Specchiolla προσφέρει πολλές όμορφες παραλίες στους επισκέπτες της. Το Spiaggia di Specchiolla είναι η κεντρική και πιο δημοφιλής από αυτές.
 • Torre Pozzelle: Η παραλία Torre Pozzelle βρίσκεται σε έναν μακρύ και όχι πολύ μεγάλο κόλπο, προσφέροντας ένα κολύμπι που μοιάζει με ευρύχωρη πισίνα με καθαρά νερά. Είναι περιτριγυρισμένη από παρθένα μεσογειακή φύση.

Αξιοθέατα του Μπρίντιζι

Μερικά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκευθήτε στο Μπρίντιζι, είναι τα παρακάτω:

 • Οι Ρωμαϊκές Στήλες (Colonne Romana), που αποτελούν ένα σύμβολο της πόλης και αναδεικνύουν την αρχαία κληρονομιά του Μπρίντιζι.
 • Το Μουσείο "Francesco Ribezzo", όπου μπορείς να ανακαλύψεις πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα και να μάθεις περισσότερα για την ιστορία της περιοχής.
 • Το Κάστρο Aragonese (Castello Alfonsino di Brindisi), που βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι απέναντι από το λιμάνι της πόλης.
 • Το Κάστρο Swabian, ένα μεσαιωνικό κάστρο που αποτελεί σημαντικό ιστορικό σημείο του Μπρίντιζι.
 • Η Εκκλησία του San Giovanni al Sepolcro, μια εντυπωσιακή εκκλησία με μοναδική αρχιτεκτονική.
 • Το Παλάτι Granafei Nervegna, ένα εντυπωσιακό αρχοντικό κτίριο με μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική.
 • Το νησί Forte a Mare, ένας όμορφος προορισμός με εκπληκτική θέα στη θάλασσα.
 • Η Piazza Duomo, η κεντρική πλατεία του Μπρίντιζι, όπου μπορείς να απολαύσεις την ατμόσφαιρα της πόλης και να επισκεφτείς την καθεδρική εκκλησία.

Εισιτήρια πλοίων και ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Μπρίντιζι

Τα πλοία αναχωρούν τακτικά από το Μπρίντιζι προς τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού ταξιδιού από το Μπρίντιζι προς αυτούς τους προορισμούς κυμαίνεται μεταξύ 6,5- 9 ωρών. Επιπλέον, το Μπρίντιζι έχει απευθείας συνδέσεις με πλοίο προς την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.

 • Δρομολόγια πλοίων Ηγουμενίτσα - Μπρίντιζι: Υπάρχει ένα πλοίο που εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα δρομολόγια των πλοίων αυξάνονται.. Η διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο από το Μπρίντιζι προς την Ηγουμενίτσα είναι περίπου 8-9 ώρες.
 • Δρομολόγια πλοίων Κέρκυρα - Μπρίντιζι: Κατά την περίοδο από Μάιο ως Σεπτέμβριος υπάρχουν διαθέσιμες ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των δύο προορισμών. Η διάρκεια του ταξιδιού από το Μπρίντιζι προς την Κέρκυρα είναι περίπου 6,5 - 7 ώρες.