Κάλιαρι

Κάλιαρι

Το Κάλιαρι (Cagliari στα ιταλικά) είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Σαρδηνίας, μιας νησιωτικής περιοχής στη Μεσόγειο Θάλασσα που ανήκει στην Ιταλία. Είναι ένα δημοφιλές τουριστικό προορισμό, με όμορφες παραλίες, εξαιρετική κουζίνα, νυχτερινή ζωή και ποικίλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η Ιστορία του Κάλιαρι

Η ιστορία του Κάλιαρι είναι μακρά και πολυποίκιλη, καθώς η περιοχή έχει επηρεαστεί από πολλούς πολιτισμούς κατά τη διάρκεια των αιώνων. Παρακάτω είναι μια σύντομη επισκόπηση της ιστορίας του Κάλιαρι:

 • Αρχαία Ιστορία: Η περιοχή του Κάλιαρι ήταν κατοικημένη από τους φοίνικες και έπειτα από τους Καρχηδόνιους. Στη συνέχεια, το Κάλιαρι καταλαμβάνεται από τους Ρωμαίους περί τον 3ο αιώνα π.Χ. και αναπτύσσεται ως ρωμαϊκή πόλη με το όνομα "Karthago Nova."
 • Βυζαντινή Περίοδος: Μετά την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η περιοχή πέρασε στους βυζαντινούς και είχε επιρροές από τον βυζαντινό πολιτισμό.
 • Περίοδος Αραβικής Κυριαρχίας: Κατά τον 8ο και 9ο αιώνα, η περιοχή καταλαμβάνεται από τους Άραβες, που την μετονόμασαν σε "Καλιάρι" και επηρέασαν τη γλώσσα και τον πολιτισμό της περιοχής.
 • Περίοδος Ισπανικής Κυριαρχίας: Στον 18ο αιώνα, το Κάλιαρι πέρασε στα χέρια της Ισπανίας, η οποία είχε σημαντική επίδραση στην πόλη και την περιοχή.
 • Ενσωμάτωση στην Ιταλία: Το Κάλιαρι και η Σαρδηνία γενικότερα ενσωματώθηκαν στο Βασίλειο της Ιταλίας τον 19ο αιώνα.

Η ιστορία του Κάλιαρι αντικατοπτρίζει την πολυπολιτισμική και πολυεθνική φύση της Σαρδηνίας, καθώς οι διάφοροι κάτοικοι και κυριαρχίες που έχουν επηρεάσει την περιοχή έχουν συνεισφέρει στη μοναδική της ταυτότητα και στον πολιτισμό.

Αξιοθέατα του Κάλιαρι

Το Κάλιαρι είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στην πόλη. Ορισμένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

 • Παλιά Πόλη (Castello): Η παλιά πόλη του Κάλιαρι είναι ένας μεσαιωνικός οικισμός με στενά δρομάκια, πανέμορφη αρχιτεκτονική, κάστρο και εκκλησίες. Μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτική θέα στη θάλασσα από αυτήν την περιοχή.
 • Βασιλική του Κάλιαρι (Basilica di San Saturnino): Αυτή η βασιλική είναι ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά ναούς στην Ευρώπη, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα.
 • Πολιτιστικό Μουσείο (Museo Archeologico Nazionale): Αυτό το μουσείο στεγάζει εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα από τη Σαρδηνία, συμπεριλαμβανομένων αγαλμάτων, κεραμικών και πινάκων.
 • Πολιτιστικό Κέντρο Lazzaretto (Centro Culturale Lazzaretto): Αυτό το κέντρο βρίσκεται σε ένα παλιό λαζαρέτο και προσφέρει εκθέσεις και εκδηλώσεις για την τοπική ιστορία και πολιτισμό.
 • Δημόσιες Αγορές (Mercato di San Benedetto): Αυτή η αγορά είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της γαστρονομίας, με μεγάλη ποικιλία από φρέσκα τοπικά προϊόντα.
 • Ναός της Αγίας Παναγίας (Chiesa di Sant'Efisio): Αυτή η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον προστάτη της Σαρδηνίας και διακοσμείται εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Sant'Efisio, που γίνεται κάθε χρόνο τον Μάιο.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Κάλιαρι. Η πόλη έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα μέρη και δραστηριότητες για να ανακαλύψετε.

Δραστηριότητες στο Κάλιαρι

Το Κάλιαρι προσφέρει πολλές διαφορετικές δραστηριότητες για επισκέπτες και τουρίστες. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να απολαύσετε τα παρακάτω:

 • Παραλίες: Το Κάλιαρι διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, όπως η Poetto, που είναι μία από τις πιο δημοφιλείς. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα και να δοκιμάσετε ναυτιλία και άλλα ναυτικά σπορ.
 • Ποδηλασία: Το Κάλιαρι προσφέρει όμορφες διαδρομές ποδηλασίας με διάφορα επίπεδα δυσκολίας. Μπορείτε να εξερευνήσετε την παραλιακή λωρίδα ή τα βουνά γύρω από την πόλη.
 • Περιήγηση στη Φύση: Το Κάλιαρι προσφέρει όμορφα φυσικά μονοπάτια για πεζοπορία και εκδρομές, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και τον πολιτισμό.
 • Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ είναι συχνά πραγματοποιούμενα στο Κάλιαρι. Αναζητήστε τοπικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραδοσιακά φεστιβάλ.
 • Επίσκεψη σε Μουσεία: Εξερευνήστε το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν της πόλης στα αρχαιολογικά μουσεία και τα μουσεία τέχνης του Κάλιαρι.
 • Γαστρονομία: Δοκιμάστε τοπικά εδέσματα και πιάτα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της πόλης, με έμφαση σε θαλασσινά και παραδοσιακές συνταγές.
 • Αγορές: Επισκεφθείτε τις τοπικές αγορές για να αγοράσετε τοπικά προϊόντα, όπως κεραμικά, χειροποίητα κοσμήματα και παραδοσιακά είδη.
 • Νυχτερινή Ζωή: Το Κάλιαρι έχει ζωντανή νυχτερινή ζωή με μπαρ, καφετέριες, κλαμπ και μουσικές εκδηλώσεις.

Αυτές είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο Κάλιαρι. Η πόλη προσφέρει πολλές επιλογές για ψυχαγωγία και ανακάλυψη.

Πως να ταξιδέψω από / προς Κάλιαρι;

Το Κάλιαρι συνδέεται με κοντινά ακτοπλοϊκά λιμάνια με τα κάτωθι δημοφιλή δρομολόγια:

 • Δρομολόγια πλοίων Νάπολη - Κάλιαρι: Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Grimaldi Lines πραγματοποιεί 3 φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Νάπολη - Κάλιαρι με χρονική διάρκεια ταξιδιού 15 ώρες. Το κόστος εισιτηρίου επιβάτη είναι 35,5€. Επίσης υπάρχει δυνατότητα έκδοσης e-ticket.
 • Δρομολόγια πλοίων Παλέρμο - Κάλιαρι: Το δρομολόγιο Παλέρμο - Κάλιαρι εκτελείται απευθείας μία φορά την εβδομάδα από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Grimaldi Lines με κόστος εισιτηρίου επιβάτη 40€ και δυνατότητα έκδοσης e-ticket. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 12 ώρες.
 • Δρομολόγια πλοίων Τσιβιταβέκια - Κάλιαρι: Η Grimaldi Lines εκτελεί το δρομολόγια σε 15 ώρες με κόστος εισιτηρίου επιβάτη τα 44€ παρέχοντας δυνατότητα έκδοσης e-ticket.


Πως να κάνω κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το Κάλιαρι;

Στο booktickets θα βρεις πληροφορίες για τα όλα τα δρομολόγια των πλοίων και τις τιμές των εισιτηρίων. Επίσης παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με τα ωράρια αναχώρησης των πλοίων και τη διάρκεια του ταξιδιού για να οργανώσεις εγκαίρως το ταξίδι σου. Επιπλέον, μπορείς να κλείσεις online e-tickets φθηνά εισιτήρια πλοίων!