Γένοβα

Γένοβα

Η πόλη Γένοβα (Genoa στα αγγλικά, Genova στα ιταλικά) είναι μια πόλη στην βόρεια Ιταλία και είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λιγουρία. Βρίσκεται κοντά στο Λιγουριανό Θάλασσα και έχει μια μακρά ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Έχει σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ιστορία της Γένοβας

 • Οι πρώτες ενδείξεις κατοίκησης στην περιοχή της Γένοβας χρονολογούνται από την προϊστορία, αλλά η πόλη απέκτησε μεγαλύτερη σημασία κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η Γένοβα πέρασε από διάφορες χειραγωγήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Βυζαντινών, των Λομβαρδών και των Φράγκων.
 • Τον Μεσαίωνα, η Γένοβα ανέδειξε τη θέση της ως μια ισχυρή πολιτεία με μεγάλη ναυτική και εμπορική ισχύ. Οι Γενοβέζοι κτίσανε ένα ισχυρό ναυτικό αυτοκράτορα και επεκτείναν την επιρροή τους σε πολλές περιοχές της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, της Κύπρου και της Κορσικής. Η Γένοβα παίρνει επίσης μέρος στον Σταυροφορικό Πόλεμο και αναδεικνύεται ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές δυνάμεις της εποχής.
 • Κατά τη διάρκεια της ιταλικής Αναγέννησης, η Γένοβα έζησε μια περίοδο πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης. Σημαντικοί καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες εργάστηκαν στην πόλη και υπήρξαν εξαιρετικές εξελίξεις στον τομέα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.
 • Στον 19ο αιώνα, η Γένοβα έγινε μέρος του ενιαίου ιταλικού κράτους, και από τότε, συνέχισε να αναπτύσσεται ως μια σημαντική ιταλική πόλη. Σήμερα, η Γένοβα παραμένει μια πόλη με πλούσια ιστορία, με σημαντικά μνημεία, όπως ο λιμένας, το ιστορικό κέντρο και το Μουσείο της Γένοβας, τα οποία αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Αξιοθέατα της Γένοβας

Η Γένοβα είναι γεμάτη αξιοθέατα και μνημεία που αντικατοπτρίζουν την πλούσια ιστορία της πόλης. Ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Γένοβας περιλαμβάνουν:

 • Το Λιμάνι: Το λιμάνι της Γένοβας είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δραστήριους λιμένες στη Μεσόγειο. Εδώ θα βρείτε τον πύργο της Γένοβας, έναν ιστορικό φάρο που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, και τον υπέροχο υπαίθριο χώρο με τα εστιατόρια και τα καφέ.
 • Καθεδρικός Ναός: Αυτός ο καθεδρικός ναός χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο με αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν από τον μεσαιωνικό έως τον μπαρόκ στυλ.
 • Το Παλάτι του Δούκα: Αυτό το παλάτι, που χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα ως έδρα της δουκικής οικογένειας της Γένοβας, αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της γοτθικής αρχιτεκτονικής.
 • Το Μουσείο: Αυτό το μουσείο βρίσκεται στο παλάτι του Βασιλιά και προσφέρει ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης και ιστορίας.
 • Το Μουσείο Galata del Mare: Αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στη θάλασσα και τη ναυτική ιστορία της Γένοβας.
 • Πλατεία De Ferrari: Αυτή η κεντρική πλατεία της Γένοβας αποτελεί τον πολιτικό και κοινωνικό κόμβο της πόλης και είναι γεμάτη από εντυπωσιακά κτίρια και σιντριβάνι.
 • Ο Κήπος των Ρόδων: Αυτός ο κήπος είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο και προσφέρει εντυπωσιακή βλάστηση και θέα στη θάλασσα.

Αυτά είναι μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να εξερευνήσετε στη Γένοβα. Η πόλη προσφέρει επίσης πολλά ακόμα μουσεία, γκαλερί τέχνης, εστιατόρια και καφετέριες που σας επιτρέπουν να απολαύσετε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της.

Δραστηριότητες στην Γένοβα

Η Γένοβα είναι μια ζωηρή πόλη με πολλές δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν:

 • Περιηγήσεις σε μνημεία και μουσεία: Επισκέψου τον λιμένα της Γένοβας, τον πύργο της Λάντερνα, το Κάστρο της Γένοβας, και το Μουσείο της Γένοβας, όπου μπορείς να εξερευνήσεις την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.
 • Εξερεύνηση του ιστορικού κέντρου: Το ιστορικό κέντρο της Γένοβας είναι γεμάτο με στενά δρομάκια, πλατείες, και καφενεία, όπου μπορείς να απολαύσεις τοπικό φαγητό και ατμόσφαιρα.
 • Θαλάσσιες δραστηριότητες: Η Γένοβα έχει μια μεγάλη ναυτική κληρονομιά, και μπορείς να απολαύσεις καταπληκτικές θαλάσσιες δραστηριότητες όπως καγιάκ, ιστιοπλοΐα και κρουαζιέρες.
 • Επίσκεψη σε αγορές: Το μεγάλο εμπορικό κέντρο "Οriental Market" και η "San Lorentzo" είναι τέλεια για ψώνια και για δοκιμές τοπικών προϊόντων και λιχουδιών.
 • Αθλητικές δραστηριότητες: Η Γένοβα προσφέρει επίσης αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδηλασία, πεζοπορία και γκολφ σε κοντινές περιοχές.
 • Φεστιβάλ και εκδηλώσεις: Κατά τη διάρκεια των τοπικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων μπορείς να γνωρίσεις τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης.

Αυτές είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις στη Γένοβα. Η πόλη προσφέρει πολλές επιλογές για κάθε επισκέπτη.

Πως να ταξιδέψω από / προς Γένοβα;

Μερικά δημοφιλή ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Γένοβα παρατίθενται παρακάτω:

 • Δρομολόγια πλοίων Παλέρμο - Γένοβα: Το δρομολόγιο αυτό πραγματοποιείται καθημερινά από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Grandi Navi Veloci με χρονική διάρκεια ταξιδιού 20 ώρες & 30 λεπτά. Το κόστος εισιτηρίου επιβάτη είναι 60€. Τα δρομολόγια εξυπηρετούν και επιβάτες και οχήματα και υπάρχει δυνατότητα e-ticket.
 • Δρομολόγια πλοίων Τύνιδα - Γένοβα: Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Grandi Navi Veloc εκτελεί το δρομολόγιο Τύνιδα - Γένοβα δύο φορές την εβδομάδα σε λιγότερο απο 26 ώρες και κόστος εισιτηρίου επιβάτη τα 95€.
 • Δρομολόγια πλοίων Βαρκελώνη - Γένοβα: Η Βαρκελώνη συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Γένοβα δύο φορές την εβδομάδα. Το δρομολόγιο εκτελείται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Grandi Navi Veloci και το κόστος εισιτηρίου επιβάτη είναι 76€. Παρέχεται επίσης δυνατότητα έκδοσης e-ticket.


Πως να κλείσω ακτοπλοϊκό εισιτήριο online για την Γένοβα;

Αφού επιλέξετε την κατάλληλη ακτοπλοϊκή διαδρομή, μπορείτε να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο online εύκολα και γρήγορα μέσω του booktickets. Ολοκληρώστε την κράτηση σας εξασφαλίζοντας εγκαίρως τη θέση σας στο πλοίο.