Κυκλάδες

Κυκλάδες

Στο booktickets θα βρεις πληροφορίες για τα όλα τα δρομολόγια των πλοίων και τις τιμές των εισιτηρίων για τις Κυκλάδες. Επίσης παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με τα ωράρια αναχώρησης των πλοίων και τη διάρκεια του ταξιδιού για να οργανώσεις εγκαίρως το ταξίδι σου. Μπορείς να κλείσεις φθηνά εισιτήρια πλοίων με όλες τις εκπτώσεις σε επιβάτες και οχήματα!

Η Ιστορία των Κυκλάδων

Οι Κυκλάδες έχουν απότομες πλαγιές και κορυφές που μοιάζουν με βουνοκορφές μιας Ατλαντίδας, προαιώνιους βράχους που βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα. Το υψηλότερο σημείο των Κυκλάδων είναι το βουνό Ζα στη Νάξο. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στις Κυκλάδες έχουν ανακαλύψει εντυπωσιακά ευρήματα από την εποχή του Χαλκού, όπως μαρμάρινα αγάλματα και αναπαραστάσεις της θεάς της γονιμότητας.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Δήλος θεωρείται ο τόπος γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμης, των δίδυμων παιδιών του Δία και της Λητούς, και αυτοί οι θεοί ήταν οι προστάτες των κατοίκων της Ιωνίας.

Σύμφωνα με τον μύθο, πρώτα γεννήθηκε η Άρτεμη και στη συνέχεια βοήθησε τη μητέρα της, τη Λητώ, να γεννήσει τον Απόλλωνα. Αυτά τα γεγονότα αναφέρονται σε αρχαία κείμενα.

Η ιστορία των Κυκλάδων είναι πλούσια και θυελλώδης, με εποχές ευημερίας και καταστροφής, αλλά και ανακαλύψεις αρχαιολογικών ευρημάτων που αποκαλύπτουν τον πολιτισμό της περιοχής από την εποχή του Χαλκού και την επικράτηση της Μινωικής Κρήτης. Η Σαντορίνη, ειδικά, έχει μετατραπεί σε διεθνώς διάσημο τουριστικό προορισμό και ανασκαφές έχουν ανακαλύψει τη μινωική αποικία στο Ακρωτήρι. Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Μαρινάτο και ο Χρήστος Ντούμα πραγματοποίησαν σημαντικές ανασκαφές στην περιοχή.