Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, με ένα πολύχρωμο προφίλ και μια άπλετη ομορφιά. Μια επίσκεψη στην Κοπεγχάγη θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, καθώς η πόλη προσφέρει μια πλούσια γκάμα εμπειριών.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Αξιοθέατα της Κοπεγχάγης

Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης: Είναι ένας υπέροχος προορισμός όπου μπορείς να δεις πολικές αρκούδες, λιοντάρια και χιμπατζήδες. Φιλοξενεί περισσότερα από 4.000 ζώα και 264 είδη ζώων, και έχει αναγνωριστεί για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του για τους ελέφαντες.

Το Tivoli Gardens: Είναι ένα διάσημο λούνα παρκ που βρίσκεται στην περιοχή Vesterbro της Κοπεγχάγης. Είναι το δεύτερο παλαιότερο λούνα παρκ στον κόσμο, ανοίγοντας τις πύλες του το 1843. Μπορείς να απολαύσεις μια βόλτα στο Rutschebanen, ένα από τα παλαιότερα ξύλινα ρολερ κόστερ στον κόσμο.

Το Black Diamond: Το Black Diamond βρίσκεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Με το εντυπωσιακό του εξωτερικό, το οποίο αντικατοπτρίζει το γύρω τοπίο, είναι δύσκολο να μην προσέξεις αυτό το πολιτιστικό κόσμημα.

Kunsthal Charlottenborg: Είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους σύγχρονης τέχνης στη Βόρεια Ευρώπη και παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα με ανερχόμενα ταλέντα. Αποτελεί ένα σύγχρονο καταφύγιο για τους λάτρεις της τέχνης.

Nyhavn: Το Nyhavn δημιουργήθηκε μεταξύ το 1670 και αποτελεί ένα κανάλι μήκους μόλις 500 μέτρων που οδηγεί από τη στεριά στην ανοιχτή θάλασσα. Σήμερα, αποτελεί μια δημοφιλή τουριστική περιοχή που έχει μετατραπεί σε έναν ζωντανό χώρο γεμάτο εστιατόρια και καταστήματα.

Εισιτήρια πλοίων και ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Κοπεγχάγη

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία DFDS πραγματοποιεί δρομολόγια από το Όσλο της Νορβηγίας στην Κοπεγχάγη. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 18 ώρες. Η Κοπεγχάγη επίσης αποτελεί βασική αφετηρία για πολλά δρομολόγια κρουαζιέρας στη Σκανδιναβία.

Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε στην Κοπεγχάγη με αεροπλάνο, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της πόλης που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο. Αεροπλάνα φτάνουν από πολλούς προορισμούς, όπως το Νέο Δελχί, η Βιέννη, το Αλικάντε, η Βαρκελώνη, το Ντουμπάι, το Κάιρο και το Πεκίνο. Ορισμένοι ταξιδιώτες από τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία προτιμούν να πετάξουν προς το αεροδρόμιο του Μάλμε, το οποίο βρίσκεται 50 λεπτά μακριά από την Κοπεγχάγη.

Επιπλέον, υπάρχουν τρένα και λεωφορεία που εξυπηρετούν την Κοπεγχάγη από πολλές διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες όπως επίσης και τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες.