Μαντούδι

Μαντούδι

Το Μαντούδι είναι κωμόπολη του Νομού Ευβοίας. Διαθέτει μερικά υπέροχα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, όπως η Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Μαντούδι, βρίσκεται ένα μικρό λιμάνι που εξυπηρετεί πλοία από τη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Επιπλέον, το λιμάνι αυτό έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Βόλο.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Αξιοθέατα στο Μαντούδι

Το Μαντούδι είναι μια εντυπωσιακή κωμόπολη στη βόρεια Εύβοια που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Βρίσκεται σε μια κεντρική τοποθεσία, στον δρόμο προς όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Εύβοιας από την Χαλκίδα. Η διαδρομή προς το Μαντούδι είναι μαγευτική και συνεχώς σας εκπλήσσει. Πράγματι, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες οδικές διαδρομές σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς σας οδηγεί σε μια περιοχή που είναι πυκνωμένη με πλατάνια, δίπλα στα καθαρά νερά του μικρού αλλά γραφικού ποταμού Κηρέα, με τα ξύλινα κρεμαστά γεφυράκια. Επίσης, σε μια απόσταση 10 λεπτών από το Μαντούδι, στο γειτονικό χωριό Προκόπι, βρίσκεται η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Η παραλία του Μαντουδίου, γνωστή ως Κυμάσι, απέχει περίπου 3 λεπτά από την κεντρική πλατεία και είναι διάσημη για τα καθαρά νερά της και την ομορφιά της. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο και να απολαύσει έναν καφέ ή ένα γεύμα. Η παραλία είναι εκτεταμένη, με άμμο και βότσαλα. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής είναι ένα γεφυράκι που διασχίζει ένα μικρό "ποταμάκι" που δημιουργείται από τα νερά της θάλασσας, καθώς και το Κοτρόνι, ένα μεγάλο βράχο στην παραλία όπου μπορεί κανείς να φτάσει κολυμπώντας. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η παραλία διαθέτει ένα μικρό λιμάνι που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Σκιάθο και Σκόπελο!

Εισιτήρια πλοίων και ακτοπλοϊκά δρομολόγια από / προς Μαντούδι

Δρομολόγια πλοίων από Μαντούδι για Σκιάθο: Το καλοκαίρι, συνήθως υπάρχουν καθημερινά 1-2 δρομολόγια ακτοπλοΐας από το Μαντούδι προς τη Σκιάθο. Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού ταξιδιού από το Μαντούδι προς τη Σκιάθο είναι περίπου 2,5 ώρες.

Δρομολόγια πλοίων από Μαντούδι για Σκόπελο: Όσον αφορά τη σύνδεση από το Μαντούδι προς τη Σκόπελο, κατά την αιχμή της περιόδου, συνήθως υπάρχουν επίσης 1-2 καθημερινά δρομολόγια. Το ακτοπλοϊκό ταξίδι από το Μαντούδι προς τη Σκόπελο διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Οι αναχωρήσεις μπορούν να γίνουν είτε από το λιμάνι της Γλώσσας είτε από την πόλη της Σκοπέλου.

Δρομολόγια πλοίων από Μαντούδι για Βόλο: Υπάρχει τουλάχιστον ένα καθημερινό δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου προς το λιμάνι στο Μαντούδι στην Εύβοια. Το ακτοπλοϊκό ταξίδι από το Μαντούδι προς τον Βόλο διαρκεί περίπου 5,5 ώρες. Το δρομολόγιο εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η κύρια ακτοπλοϊκή εταιρεία που εξυπηρετεί δρομολόγια από το Μαντούδι είναι η Anes Lines.