Πειραιάς

Πειραιάς

Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι της Ελλάδας. Από τις αποβάθρες του λιμανιού αναχωρούν πλοία προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και διεθνείς προορισμούς. Μέσω της πλατφόρμας του booktickets, μπορείς να αγοράσεις φθηνά εισιτήρια πλοίων με μερικά κλικ. Εδώ θα βρεις όλες τα διαθέσιμα δρομολόγια με όλες τις διαθέσιμες εκπτώσεις για επιβάτες και οχήματα.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δρομολόγια πλοίων

Εισιτήρια πλοίων για όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των αναχωρήσεων για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη μπορείτε να βρείτε στο booktickets. Αφού επιλέξετε την κατάλληλη ακτοπλοϊκή διαδρομή, μπορείτε να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο online εύκολα και γρήγορα. Ολοκληρώστε την κράτηση σας εξασφαλίζοντας εγκαίρως τη θέση σας στο πλοίο.

Δημοφιλή δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά

 • Δρομολόγια πλοίων για τα νησιά των Κυκλάδες: Ορισμένα από τα δημοφιλέστερα νησιά που πραγματοποιούν δρομολόγια πλοίων προς Κυκλάδες είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Πάρος και η Μήλος. Οι πύλες του λιμανιού του Πειραιά από τις οποίες αναχωρούν τα πλοία για Κυκλάδες είναι οι Ε6, Ε7, Ε9 και Ε10.
 1. Δρομολόγια πλοίων Πειραιάς - Σαντορίνη: Κατά τη διάρκεια της χαμηλής κινητικότητας, υπάρχουν μόνο δύο δρομολόγια την ημέρα για Σαντορίνη. Ωστόσο, ο αριθμός τους αυξάνεται κατά τη διάρκεια της μέσης κινητικότητας και φτάνει στο αποκορύφωμά του κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, με έξι πλοία να αναχωρούν καθημερινά. Το ταξίδι προς τη Σαντορίνη μπορεί να διαρκέσει από 4 έως 10 ώρες, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου.
 2. Δρομολόγια πλοίων Πειραιάς - Μύκονο: Τουλάχιστον τέσσερα πλοία αναχωρούν καθημερινά το καλοκαίρι για να φτάσουν στη Μύκονο. Και σε αυτή την περίπτωση, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται με συμβατικά πλοία και ταχύπλοα/καταμαράν. Η ελάχιστη διάρκεια ταξιδιού είναι 2 ώρες, ενώ η μέγιστη φτάνει τις 5,5 ώρες.
 3. Δρομολόγια πλοίων Πειραιάς - Πάρο: Πέντε πλοία ταξιδεύουν καθημερινά το καλοκαίρι για την Πάρο. Και εδώ, χρησιμοποιούνται τόσο συμβατικά πλοία όσο και ταχύπλοα/καταμαράν. Η διάρκεια ταξιδιού μπορεί να είναι από 3 - 4,5 ώρες.
 4. Δρομολόγια πλοίων Πειραιάς - Νάξο: Όσον αφορά τη Νάξο, υπάρχουν δρομολόγια διαθέσιμα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά η συχνότητα των δρομολογίων αυξάνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Το καλοκαίρι, τουλάχιστον έξι πλοία κατευθύνονται καθημερινά προς τη Νάξο. Το ταξίδι προς τη Νάξο μπορεί να διαρκέσει από 3,5 - 6 ώρες.
 • Δρομολόγια πλοίων για τα Δωδεκάνησα: Τα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά για τα Δωδεκάνησα πραγματοποιούν αυτή τη διαδρομή αρκετές φορές την εβδομάδα, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς ακτοπλοϊκές διαδρομές περιλαμβάνουν την Κω και τη Ρόδο, αν και το ταξίδι είναι μεγάλης διάρκειας. Τα πλοία που κατευθύνονται προς τα Δωδεκάνησα αναχωρούν από την Πύλη E1.
 • Δρομολόγια πλοίων για την Κρήτη: Τα δρομολόγια από τον Πειραιά προς την Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Κίσσαμος και Σητεία) πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο, με μεγαλύτερη συχνότητά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ταξίδι προς την Κρήτη διαρκεί τουλάχιστον 9 ώρες και συνήθως πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι' αυτόν τον λόγο, συνιστάται ανεπιφύλακτα να κλείσετε μια καμπίνα για την άνεσή σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η πύλη E3 χρησιμοποιείται για την αναχώρηση των πλοίων προς την Κρήτη. Οι εταιρείες Minoan Lines, Superfast πραγματοποιούν αυτά τα δρομολόγια για Κρήτη. Οι Minoan Lines και Anek-Superfast πραγματοποιούν τη συντομότερη διάρκεια ταξιδιού, περίπου 9 ώρες.
 • Δρομολόγια πλοίων για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Τα πλοία από τον Πειραιά πραγματοποιούν δρομολόγια προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου όλο τον χρόνο. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Σάμος, η Ικαρία, η Χίος, και η Λέσβος. Τα πλοία που αναχωρούν για την Ικαρία και τη Σάμο αποπλέουν από την Πύλη E7, ενώ τα πλοία που πηγαίνουν προς την Χίο και τη Λέσβο αναχωρούν από την Πύλη E2.
 • Δρομολόγια πλοίων για τα νησιά του Σαρωνικού: Καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, από τον Πειραιά αναχωρούν πλοία προς τα νησιά του Σαρωνικού. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προστίθενται επιπλέον προγραμματισμένα δρομολόγια, με περισσότερα από δέκα ανά ημέρα. Ορισμένα από τα δημοφιλέστερα δρομολόγια περιλαμβάνουν την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες και το Αγκίστρι. Τα πλοία που κατευθύνονται προς τα νησιά του Σαρωνικού αναχωρούν από την Πύλη E8.

Λίγα λόγια για τον Πειραιά

Ο Πειραιάς είναι ένας ιδανικός προορισμός για θαλασσινές εξορμήσεις στα νησιά της Αττικής. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που τον καθιστά αξιοσημείωτο. Είναι επίσης ένας υπέροχος προορισμός για να περπατήσετε δίπλα στη θάλασσα, να ανακαλύψετε πανέμορφες γειτονιές, να απολαύσετε νόστιμο φαγητό και να ψωνίσετε. Ο Πειραιάς σαγηνεύει με τον ζωντανό του παλμό και συνεχή κίνηση. Το λιμάνι του είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στη Μεσόγειο και στον κόσμο.

Για να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρένο/προαστιακό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ταξί, λεωφορεία ή αυτοκίνητο. Υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης για αυτοκίνητα, και για την εξυπηρέτηση των πεζών έχει κατασκευαστεί εναέρια πεζογέφυρα. Ειδικά αν φτάσετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες προς το λιμάνι του Πειραιά και να προσέξετε τις πινακίδες για την πύλη που σας ενδιαφέρει. Ειδικά κατά τις περιόδους με μεγάλη τουριστική κίνηση, είναι πιθανό να υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, επομένως μπορεί να χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας αυξημένο χρόνο ταξιδιού.

Που θα βρω parking στο λίμανι του Πειραιά;

Υπόγειος Σταθμός Αυτοκινήτων ΟΛΠ ΑΕ

Ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων του ΟΛΠ ΑΕ Πλατείας Καραϊσκάκη, δυναμικότητας 700 θέσεων, βρίσκεται στο κέντρο του επιβατικού λιμένος Πειραιά και εξυπηρετεί όλες τις γραμμές εσωτερικού, ενώ απέχει περίπου 200μ τόσο από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά όσο και από το εμπορικό κέντρο. Λειτουργεί όλο το 24ωρο, καθημερινές και αργίες, Τηλ. 210 42 26 222

Τιμοκατάλογος ( με ΦΠΑ):

 • ΙΧ αυτοκίνητα: 1η ώρα: 5€. Πέραν της 1ης ώρας: 1€ ανά ώρα (μετά τις 11 ώρες στάθμευσης χρεώνεται ως 24ωρο).
 • Χρέωση 24ώρου: 15€, μηνιαία μίσθωση: 110€.
 • Δίκυκλα: Ανά ημέρα: 6€, μηνιαία μίσθωση: 50€.

Πως να κάνω κράτηση εισιτηρίων πλοίων;

Κάντε εύκολα και οικονομικά τις κρατήσεις των εισιτηρίων σας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς και από το λιμάνι του Πειραιά μέσω του booktickets! Εδώ θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, προσφορές και εισιτήρια με όλες τις εκπτώσεις τόσο για επιβάτες όσο και για οχήματα για δρομολόγια προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο και Αργοσαρωνικό.

Από που αναχωρεί το πλοίο μου;

Από τις 12 πύλες του λιμανιού αναχωρούν καθημερινά πλοία. Οι πύλες είναι χωρισμένες ανά προορισμό. Συγκεκριμένα:

 • Ε1 Δωδεκάνησα
 • Ε2 Κρήτη, Χίος, Μυτιλήνη (Λέσβος), Σάμος, Ικαρία
 • Ε3 Κρήτη, Κύθηρα είσοδος οχημάτων
 • Ε4 Κύθηρα, μόνο έξοδος οχημάτων
 • Ε5 αφετηρία λεωφορείων ΟΛΠ – Είσοδος πεζών
 • Ε6 Κυκλάδες, Ρέθυμνο – πεζογέφυρα είσοδο πεζών
 • Ε7 Κυκλάδες, Ρέθυμνο
 • Ε8 Αργοσαρωνικός
 • Ε9 Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία
 • Ε10 Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία, μόνο έξοδος οχημάτων
 • Ε11 Επιβατικός σταθμός εξωτερικού Α’
 • Ε12 Επιβατικός σταθμός εξωτερικού Β’