Ραφήνα

Ραφήνα

Η περιοχή της Ραφήνας βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Αττικής. Το λιμάνι της Ραφήνας εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές γραμμές προς και από τη νότια Εύβοια, καθώς και προς τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής μετά τον Πειραιά. Στην πλατφόρμα του booktickets θα βρεις όλα τα δρομολόγια πλοίων, τις ώρες αναχώρησης και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Σύγκρινε τις τιμές και κλείσε εύκολα και απλά φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια με όλες τις εκπτώσεις σε επιβάτες και οχήματα.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Λίγα λόγια για την Ραφήνα

Η Ραφήνα είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας και καλύπτει μεγάλο μέρος της επιβατικής κίνησης του νομού Αττικής, περίπου 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Βρίσκεται στην βορειοανατολική μεριά της Αττικής και εξυπηρετεί δρομολόγια πλοίων προς Κυκλάδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και αποτελεί τον ευκολότερο, και γρηγορότερο τρόπο να φτάσεις σε νησιά όπως η Άνδρος και η Μύκονος.

Η πόλη της Ραφήνας βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και λειτουργεί ως έδρα του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Το λιμάνι της Ραφήνας είναι εύκολα προσβάσιμο από την πόλη της Ραφήνας και μπορείς να φτάσεις εκεί με τα πόδια ή με αυτοκίνητο.

Σε κοντινή απόσταση από την είσοδο του λιμανιού και τις προβλήτες αναχώρησης θα βρεις πλήθος καταστημάτων, καφετέριες, εστιατόρια, καθώς και χρήσιμες υπηρεσίες για το ταξίδι σου, όπως εκδοτήρια εισιτηρίων, στάση λεωφορείου και πάρκινγκ. Το επιβατικό λιμάνι της Ραφήνας έχει μια μεγάλη ενιαία προβλήτα, η οποία διαθέτει 13 ράμπες επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων και 2 ράμπες για επιβατηγά καταμαράν. Οι θέσεις των πλοίων προσεγγίζονται εύκολα με τα πόδια, καθώς βρίσκονται λίγα μέτρα από την είσοδο του λιμανιού. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση στο λιμάνι της Ραφήνας είναι αυξημένη οπότε είναι καλό να φτάσεις τουλάχιστον 1 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου σου, ειδικά αν ταξιδεύεις με το όχημά σου.

Δρομολόγια πλοίων από Ραφήνα

Τα πιο διαδεδομένα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας είναι τα παρακάτω:

  • Δρομολόγια πλοίων Ραφήνα - Άνδρος: Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ραφήνα στην Άνδρο πραγματοποιούνται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Golden Star Ferries και Fast Ferries. Ο χρόνος διέλευσης του πλοίου από Ραφήνα για Άνδρος είναι περίπου από 1 ώρα ως 2 ώρες αν και η διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή. Η τιμή του εισιτηρίου για το ταξίδι με το πλοίο από Ραφήνα στην Άνδρο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Κατά μέσο όρο, το κόστος κυμαίνεται από 25 - 38 €. Επίσης στο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο έχετε την δυνατότητα να κλείσετε καμπίνα και να πάρετε και το αυτοκίνητό σας με το πλοίο.
  • Δρομολόγια πλοίων Ραφήνα - Ίος: Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Golden Star Ferries πραγματοποιεί το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Ραφήνα - Ίος. Ο χρόνος διέλευσης του πλοίου από Ραφήνα για Ίος είναι περίπου 5ω 15λ. αν και η διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή. Επίσης στο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Ραφήνα για Ίο έχετε την δυνατότητα να πάρετε και το αυτοκίνητό σας με το πλοίο.
  • Δρομολόγια πλοίων Ραφήνα - Θήρα (Σαντορίνη): Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ραφήνα για Σαντορίνη πραγματοποιούνται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Golden Star Ferries. Ο χρόνος διέλευσης του πλοίου από Ραφήνα για Σαντορίνη είναι 6ώ 5λ αν και η διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή. Η τιμή του εισιτηρίου για το ταξίδι με το πλοίο από για Σαντορίνη μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 81 €. Επίσης στο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο έχετε την δυνατότητα να πάρετε και το αυτοκίνητό σας με το πλοίο.
  • Δρομολόγια πλοίων Ραφήνα - Μύκονος: Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ραφήνα για Μύκονο πραγματοποιούνται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries, Golden Star Ferries, Seajets και Fast Ferries. Ο χρόνος διέλευσης του πλοίου από Ραφήνα για Μύκονο κυμαίνεται από 2ώ 25λ. ως 4ω 30λ αν και η διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή. Η τιμή του εισιτηρίου για το ταξίδι με το πλοίο από Ραφήνα για Μύκονο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Κατά μέσο όρο, το κόστος κυμαίνεται από 38€ με συμβατικά πλοία και ως 76€ με ταχύπλοα. Επίσης στο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Ραφήνα για Μύκονο έχετε την δυνατότητα να κλείσετε καμπίνα και να πάρετε και το αυτοκίνητό σας με το πλοίο μόνο στα συμβατικά πλοία.
  • Δρομολόγια πλοίων Ραφήνα - Νάξος: Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ραφήνα για Νάξο πραγματοποιούνται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries, Golden Star Ferries και Fast Ferries. Ο χρόνος διέλευσης του πλοίου από Ραφήνα για Νάξο κυμαίνεται από 3ώ 25λ. ως 5ω 50λ αν και η διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή. Η τιμή του εισιτηρίου για το ταξίδι με το πλοίο από Ραφήνα για Νάξο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Κατά μέσο όρο, το κόστος κυμαίνεται από 43€ με συμβατικά πλοία και ως 70,5€. Επίσης στο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Ραφήνα για Νάξο έχετε την δυνατότητα να κλείσετε καμπίνα και να πάρετε και το αυτοκίνητό σας με το πλοίο.
  • Δρομολόγια πλοίων Ραφήνα - Πάρος: Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ραφήνα για Πάρο πραγματοποιούνται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Seajet, Golden Star Ferries και Fast Ferries. Ο χρόνος διέλευσης του πλοίου από Ραφήνα για Πάρο είναι περίπου 3ώ 30λ αν και η διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή. Η τιμή του εισιτηρίου για το ταξίδι με το πλοίο από Ραφήνα για Πάρο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Η τιμή του εισιτηρίου του πλοίου είναι 70€.
  • Δρομολόγια πλοίων Ραφήνα - Τήνος: Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ραφήνα για Τήνο πραγματοποιούνται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries, Golden Star Ferries, Seajets και Fast Ferries. Ο χρόνος διέλευσης του πλοίου από Ραφήνα για Τήνο κυμαίνεται από 1ώ 50λ. με ταχύπλοο ως 4ω με συμβατικό πλοίο αν και η διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή. Η τιμή του εισιτηρίου για το ταξίδι με το πλοίο από Ραφήνα για Τήνο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Κατά μέσο όρο, το κόστος κυμαίνεται από 48,5€ με ταχύπλοα σκάφη και 35€ με συμβατικά πλοία. Επίσης στο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Ραφήνα για Τήνο έχετε την δυνατότητα να κλείσετε καμπίνα και να πάρετε και το αυτοκίνητό σας με συμβατικό πλοίο.

Που θα βρω parking στην Ραφήνα;

Στο λιμάνι της Ραφήνας δεν μπορείς να βρεις δωρεάν ελεύθερη στάθμευση, εκτός αν είσαι πρόθυμος να αφήσεις το όχημά σου λίγο πιο μακριά από την είσοδο του λιμανιού, στους κοντινούς δρόμους της πόλης.

Το δημοτικό parking της Ραφήνας βρίσκεται σε απόσταση 3 λεπτών από τις προβλήτες και οι τιμές ξεκινούν από 4,5 ευρώ για τις 6 πρώτες ώρες στάθμευσης. Σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι υπάρχουν επίσης ιδιωτικά parking που προσφέρουν και επιλογή για στάθμευση σε στεγασμένο χώρο.

Πως θα κάνω κράτηση εισιτηρίων;

Κάντε εύκολα και οικονομικά τις κρατήσεις σας για ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς και από το λιμάνι της Ραφήνας μέσω του booktickets! Εδώ θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, προσφορές και είδη εισιτηρίων για δρομολόγια προς Άνδρο, Ιο, Τήνο, Πάρο, Νάξο και Μύκονο.