Παραλίες στη Νάξο: Το top 5 μας

Παραλίες στη Νάξο: Το top 5 μας

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές με γραφικά χωριά, μεγάλες αμμώδεις παραλίες και νόστιμη τοπική κουζίνα. Πέντε κορυφαίες παραλίες είναι ο Άγιος Προκόπιος με καταγάλανα νερά και πολλές ανέσεις, η Πλάκα με καθαρά νερά και beach bars, η Μικρή Βίγλα ιδανική για θαλάσσια σπορ, ο Άγιος Γεώργιος για οικογένειες και θαλάσσια σπορ, και η Αγία Άννα με καθαρά νερά και πολλές επιλογές για φαγητό. Η Νάξος είναι προσβάσιμη με πλοίο από τον Πειραιά και άλλα λιμάνια ή με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Νάξος το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές. Κάθε χρόνο οικογένειες και ζευγάρια, μικροί και μεγάλοι επιλέγουν τη Νάξο ως προορισμό διακοπών. Γραφικά χωριά, μεγάλες και αμμώδεις παραλίες, νόστιμη ντόπια κουζίνα… μερικά από τα πράγματα που προσελκύουν Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ας δούμε λοιπόν 5 παραλίες που πρέπει να επισκεφθεί κανείς στη Νάξο!!

5) Παραλία Αγία Άννα

Η παραλία Αγία Άννα χαρακτηρίζεται από καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά και πολύ καλή αμμουδιά, κάτι το οποίο την καθιστά ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Μόλις 5 χιλιόμετρα από την Χώρα της Νάξου, στην παραλία δίνεται η ευκαιρία για water sports. Τα αμέτρητα μαγαζιά, όπως εστιατόρια και beach bar με ξαπλώστρες παρέχουν την επιλογή φαγητού και ποτού, παρ’ όλα αυτά οι ακριβές τιμές που επικρατούν και η πολυκοσμία την τοποθετούν στο νούμερο 5.

4) Παραλία Άγιος Γεώργιος

Στο νούμερο 4 η παραλία Άγιος Γεώργιος. Σύμφωνα και με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, είναι άλλη μια ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Και εδώ δίνεται η επιλογή των θαλάσσιων σπορ, ενώ πιο συγκεκριμένα η νότια άκρη της παραλίας θεωρείται ιδανική για surfing. Βραβευμένη επίσης και με Γαλάζια Σημαία, η ρηχή παραλία με κρυστάλλινα νερά, αμμουδιά και ξαπλώστρες είναι σίγουρο πως θα σας μείνει αξέχαστη.

3) Παραλία Μικρή Βίγλα

Η απόλυτη παραλία για θαλάσσια σπορ, η Μικρή Βίγλα είναι επίσης η παραλία όπου θα απολαύσεις τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Εύκολα προσβάσιμη, η παραλία χωρίζεται σε 2 μέρη και έτσι υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Υπάρχει η δυνατότητα καφέ και φαγητού αλλά δεν είναι και η καλύτερα οργανωμένη επομένως είναι καλή ιδέα να έρθει κάποιος προετοιμασμένος με δικό του εξοπλισμό. Τα ρηχά νερά και η χρυσή άμμος κάνουν τη Μικρή Βίγλα άλλη μια καλή επιλογή για οικογένειες.

2) Παραλία Πλάκα

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, στο νούμερο 2 είναι η Πλάκα. Μεγάλη και όμορφη παραλία, οργανωμένη με καταπράσινα, καθαρά νερά, συνδυάζει beach bar, cafe και εστιατόρια και ενώ μαζεύεται κόσμος, δε νιώθεις πως είναι ο ένας επάνω στον άλλο. Εντύπωση θα σου κάνουν επίσης οι αμμόλοφοι που σχηματίζονται στο πίσω μέρος της παραλίας. Ακόμα μια καλή επιλογή για ενδιαφερόμενους των θαλάσσιων σπορ.

1) Παραλία Άγιος Προκόπιος

Αδιαμφισβήτητα η καλύτερη παραλία της Νάξου, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από τη Χώρα, είναι άλλη μια πανέμορφη παραλία με τεράστια, απαλή αμμουδιά και καταγάλανα νερά. Πολύ καλά οργανωμένη, με αμέτρητα beach bars, εστιατόρια και επιλογές για θαλάσσια σπορ, βραβεύεται συνεχώς με Γαλάζια Σημαία και έχει συμπεριληφθεί στο παρελθόν στις 3 καλύτερες ελληνικές παραλίες. Στην περιοχή υπάρχουν ναυάγια, που σημαίνει μεγάλη απήχηση στο κέντρο καταδύσεων που λειτουργεί εκεί. Όπως ήδη αναφέραμε, ο Άγιος Προκόπιος είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού και λόγω αυτού οι τιμές είναι λίγο αυξημένες. Εάν παρ’ όλα αυτά η μεγάλη απήχηση της παραλίας είναι κάτι που σε απωθεί, η δυτική πλευρά είναι για εσένα αφού μαζεύει λιγότερο κόσμο, και προσφέρεται χώρος για τον κόσμο που έχει έρθει με τον δικό του εξοπλισμό.

Πως θα πας Νάξο

Η Νάξος συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά αλλά και τα υπόλοιπα λιμάνια του Αιγαίου όπως Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, Ηρακλεία, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Δονούσα, Αμοργό, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ικαρία, Σάμο, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Ακόμα, σαν επιλογή υπάρχει και η αεροπορική σύνδεση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το νησί στην καρδιά των Κυκλάδων με τα τοπία που θα μαγέψουν τους λάτρεις της φύσης αλλά και της θάλασσας είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές. Το φαγητό, η όμορφη Χώρα αλλά και τα γραφικά χωριά είναι μερικοί ακόμα λόγοι για να την επισκεφθείς. Και φυσικά, μην ξεχάσουμε τις πραγματικά απίστευτες παραλίες της. Ελπίζουμε το top 5 μας να σε βοήθησε και να σε έπεισε να επισκεφθείς τη “βασίλισσα” των Κυκλάδων!

Μην ξεχάσεις να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια για την Νάξο στο booktickets