Πως πάω στην Ίο;

Πως πάω στην Ίο;

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, η εύρεση του ιδανικού προορισμού γίνεται προτεραιότητα. Για μεγάλες παρέες με διαφορετικά γούστα, η Ίος στις Κυκλάδες είναι ιδανική, συνδυάζοντας ξέφρενη διασκέδαση με ηρεμία. Η πρόσβαση στην Ίο γίνεται με πλοίο από τον Πειραιά ή τη Ραφήνα ή μέσω Σαντορίνης, Μυκόνου ή Ηρακλείου Κρήτης, με συχνές συνδέσεις.

Ίος το νησί των αντιθέσεων

Όσο πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες όλο και περισσότερο μας απασχολούν οι καλοκαιρινές διακοπές και η εύρεση του κατάλληλου προορισμού. Τι γίνεται όμως όταν έχεις μεγάλη παρέα ή διάφορες ηλικίες και γούστα διαφορετικά για να ικανοποιήσεις;

Σου βρήκαμε λύση καθώς υπάρχει στις Κυκλάδες ένα υπέροχο νησί που συνδυάζει την ξέφρενη διασκέδαση με την απόλυτη ηρεμία και αυτό δεν είναι άλλο από την Ίο, το καθιερωμένο πλέον νησί των αντιθέσεων.

Πρόσβαση: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια & δρομολόγια

Η πρόσβαση στο νησί της Ίου γίνεται με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά ή της Ραφήνας. Το ταξίδι διαρκεί από 3-4 ώρες μέχρι 11-12 ανάλογα με τον τύπο πλοίου που θα επιλέξεις. Μπορείς να προγραμματίσεις ταξίδι με προορισμό τη Σαντορίνη ή την Μύκονο και να ταξιδέψεις με πλοίο για την Ίο. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι συχνή .Επίσης, μπορείς να βρεθείς στο Ηράκλειο Κρήτης και από εκεί να πας ακτοπλοϊκώς στην Ίο, καθώς υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο νησιών.

Τάφος Ομήρου στην Ίο

Ως ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις , έχει μεγάλη ποικιλομορφία στα αξιοθέατα της, για παράδειγμα στο νησί βρίσκεται ο τάφος του Ομήρου. Ο μεγαλύτερος επικός ποιητής όλων των εποχών, άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή Πλακωτός, όπου υπάρχει ο τάφος του μέσα σε ένα άγριο τοπίο από το οποίο διαπιστώνεις την ατελείωτη ομορφιά του Αιγαίου.

Παραλίες της Ίου

Αμέτρητες για όλες τις προτιμήσεις καθώς η Ίος βρίσκεται μέσα στα 10 νησιά της Μεσογείου με τις καλύτερες παραλίες! Ο Μυλοπότας είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού με εύκολη πρόσβαση και ταβερνάκια πάνω στο κύμα, στην ίδια φιλοσοφία είναι και η Ψάθη ενώ παραλίες όπως αυτή της Τρυπητής, το Σαπουνόχωμα και το Μαγγανάρι αξίζουν την επίσκεψη μέσω σκάφους για κολύμπι στα διαυγή νερά τους.

Χώρα της Ίου

Βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από το κεντρικό λιμάνι. Η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική κλέβει τις εντυπώσεις με μικρά, λευκά γραφικά σπίτια και σοκάκια που προσφέρονται για εντυπωσιακές φωτογραφίες. Εκεί λειτουργούν, επίσης, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και τουριστικά μαγαζιά.

Επιλέγοντας την Ίο ως καλοκαιρινό προορισμό αυτό που μένει στο μυαλό των περισσοτέρων είναι το πόσο αρμονικά έχουν συνδυαστεί στο νησί τα στοιχεία των αντιθέσεων , μπορεί η Ίος να είναι η καρδιά της διασκέδασης για ντόπιους και επισκέπτες, αλλά μοιάζει σαν να μην έχει περάσει από πάνω της ο χρόνος, αφού κρατά όλα τα γραφικά στοιχεία της και δεν αφήνει ανικανοποίητο ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!!!

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια booktickets