Κουσάντασι

Κουσάντασι

Το Κουσάντασι είναι ένα από τα πιο διάσημα παραθαλάσσια θέρετρα στην τουρκική ακτή και βρίσκεται στην επαρχία Αϊδινίου. Συνολικά, η περιοχή έχει πληθυσμό 90.652 κατοίκων και το όνομά της σημαίνει «Νησί των Πουλιών», αναφερόμενο στο σχήμα της χερσονήσου που μοιάζει με το κεφάλι ενός πουλιού.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η Ιστορία του Κουσάντασι

Το Κουσάντασι (αρχαία Έφεσος) έχει κατοικηθεί από το 3.000 π.Χ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ελληνικού αποικισμού, ιδρύθηκε η Νεόπολις ως μία από τις πόλεις, αλλά στη συνέχεια έχασε την επιρροή της στην κατάκτηση από τη γειτονική Έφεσο. Το λιμάνι πέρασε στα χέρια των Τούρκων το 1086, αλλά αργότερα ανακτήθηκε από τους Βυζαντινούς, πριν γίνει μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1413. Οι Οθωμανοί επέκτειναν τα τείχη της πόλης. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, ήταν ένα αλιευτικό χωριό με περίπου 5.000 κατοίκους, πριν αναπτύξει τον τουρισμό. Σήμερα, ο τουρισμός είναι η κυρίαρχη βιομηχανία της πόλης. Το λιμάνι φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια, και υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σάμο.

Οι Παραλίες του Κουσάντασι

Το Κουσάντασι είναι μια πόλη στα δυτικά της Τουρκίας, γνωστό για τις παραλίες, τα ιστορικά μνημεία και τη ζωντανή του ατμόσφαιρα. Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες είναι οι ακόλουθες:

  • Στην παραλία Green Beach, θα δείτε φοίνικες που δημιουργούν ένα τροπικό σκηνικό μαζί με την άμμο της ακτής.
  • Κοντά στο λιμάνι βρίσκεται η Yılancı Burnu, μια από τις πιο ήσυχες παραλίες.
  • Η Kadinlar Denizi, γνωστή και ως Ladies Beach, διαθέτει άμμο και πολλές καφετέριες και βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι. Επιπλέον, μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ όπως jet ski και jet car.
  • Η παραλία Kustur απέχει 6 χιλιόμετρα από το λιμάνι και προσφέρει δραστηριότητες όπως σερφ και water ski.

Αξιοθέατα του Κουσάντασι

  • Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Τουρκίας, η Έφεσος, βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι. Τα αρχαιολογικά ερείπια της αρχαίας πόλης και το Ναό της Αρτέμιδος είναι καταχωρημένα ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην ίδια περιοχή, θα βρείτε επίσης τη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, ένα από τα πιο γνωστά μνημεία στην Τουρκία. Η πρόσβαση στην Έφεσο είναι εύκολη μέσω λεωφορείων από το κέντρο της πόλης.
  • Ανακαλύψτε το Kaleici, την Παλιά Πόλη του Κουσάντασι. Ο κεντρικός δρόμος της, Barbaros Caddesi, οδηγεί σε απομεινάρια των Οθωμανικών τειχών.
  • Το Grand Bazaar, το μεγάλο αγοράκι της πόλης, ξεκινά από το λιμάνι και επεκτείνεται στα στενά. Εκεί μπορείτε να ψωνίσετε και να βρείτε από ναργιλέδες και κεραμικά έως πασμίνες και πετσέτες χαμάμ.

Πως να ταξιδέψω στο Κουσάντασι;

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Meander Travel και Makri Travel εκτελούν καθημερινά τα δρομολόγια από την Σάμο για Κουσάντασι.

Δρομολόγιο πλοίου από Σάμο για Κουσάντασι: τα πλοία προς το λιμάνι του Κουσάντασι αναχωρούν από δύο λιμάνια της Σάμου, το Πυθαγόρειο και το Βαθύ. Καθημερινά δρομολόγια πλοίων πραγματοποιούνται από τη Σάμο προς το Κουσάντασι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η διάρκεια του ταξιδίου είναι περίπου 1 ώρα.

Στο booktickets, θα βρεις πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την πόλη του Κουσάντασι, όλα τα δρομολόγια πλοίων που συνδέουν το Κουσάντασι με κοντινούς προορισμούς και κλείσε τα εισιτήριά σου εύκολα και απλά.