Ανκόνα

Ανκόνα

Η Ανκόνα είναι ένα ωραίο λιμάνι που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ιταλίας. Είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Marche και είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και την όμορφη ακτογραμμή της. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα πολλά ιστορικά ορόσημα της πόλης, όπως τον καθεδρικό ναό του San Ciriaco, την Αψίδα του Τραϊανού και το Palazzo del Governo, το οποίο στεγάζει το μουσείο τέχνης της πόλης.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εισιτήρια πλοίων και ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και εισιτήρια πλοίων προς Ανκόνα

Ενημερωθείτε από το booktickets για τις τιμές στα εισιτήρια πλοίων και για τα δρομολόγια των πλοίων για το ταξίδι σας στην Ανκόνα. Υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από διάφορες πόλεις της Ελλάδας προς το λιμάνι της Ανκόνα στην Ιταλία. Τα πλοία λειτουργούν όλο το χρόνο, με τις δρομολογήσεις να είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρακάτω παραθέτουμε πληροφορίες για δρομολόγια από Πάτρα και Ηγουμενίτσα προς Ανκόνα:

  • Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και εισιτήρια από Πάτρα προς Ανκόνα: Υπάρχουν τουλάχιστον 1-2 πλοία από την Πάτρα προς Ανκόνα κάθε μέρα όλο το χρόνο. Η διάρκεια του ταξιδιού από την Πάτρα προς Ανκόνα κυμαίνεται από 19 έως 22 ώρες. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Superfast. Το κόστος των εισιτηρίων ξεκινούν από 105€.
  • Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και εισιτήρια από Ηγουμενίτσα προς Ανκόνα: Τα πλοία από την Ηγουμενίτσα προς Ανκόνα λειτουργούν όλο το χρόνο, και καθημερινά υπάρχουν 1-2 ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι διαδρομές είναι πιο συχνές. Η διάρκεια του ταξιδιού από την Ηγουμενίτσα προς Ανκόνα είναι περίπου 15-17 ώρες. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που συνήθως εξυπηρετούν τη σύνδεση Ηγουμενίτσα - Ανκόνα είναι Superfast και Μinoan Lines.

Συστήνεται να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας προς Ανκόνα εκ των προτέρων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Πατήστε στο κουμπί "ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ" και χρησιμοποιήστε τη φόρμα κρατήσεων του booktickets για να δείτε τις πιο πρόσφατες τιμές και τα ακριβή δρομολόγια για κάθε ημερομηνία, με όλα τα πλοία που εξυπηρετούν τις διαδρομές από και προς Ανκόνα.

Η Iστορία της Ανκόνας

Η Ανκόνα οφείλει την καταγωγή της στους Έλληνες εμπόρους από τις Συρακούσες, οι οποίοι ίδρυσαν την πόλη τον 4ο αιώνα π.Χ. Οι Έλληνες παρατήρησαν τη βολική τοποθεσία του μελλοντικού οικισμού - η πόλη βρίσκεται σε ένα ακρωτήριο σε σχήμα λυγισμένου αγκώνα ή γόνατος, το οποίο προστατεύει το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι στην κεντρική Αδριατική. Στα ελληνικά, "ankon" σημαίνει γόνατο.

Προς τα τέλη του 2ου αιώνα π.Χ., η Ανκόνα έπεσε υπό τον έλεγχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια, το λιμάνι πέρασε στην κατοχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στα τέλη του 12ου αιώνα, η Ανκόνα έγινε μια ελεύθερη πόλη και δημοκρατία. Κατά την περίοδο αυτή, υπήρξαν συγκρούσεις με την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τη Βενετία. Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης και την ανακάλυψη της Αμερικής, η σημασία των παράκτιων πόλεων στον κόλπο της Αδριατικής άρχισε να μειώνεται.

Κατά τη διάρκεια των Ναπολεοντείων Πολέμων, η πόλη καταλήφθηκε από τα στρατεύματα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος ανακήρυξε την επαρχία σε Δημοκρατία και την προσάρτησε στη Ρώμη. Το 1860, η Ανκόνα προσαρτήθηκε στο Βασίλειο της Ιταλίας. Σήμερα, η Ανκόνα είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό και μεταφορικό κέντρο. Λόγω της πλούσιας ιστορίας της, διαθέτει πολλά αξιοθέατα και ενδιαφέροντα μέρη.

Αξιοθέατα στην Ανκόνα

  • Η Ανκόνα προσφέρει μια σειρά από ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα που αξίζει να εξερευνήσετε. Ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός του San Ciriaco, που βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα στο λιμάνι. Αυτή η εκπληκτική ρωμανική εκκλησία χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και διαθέτει όμορφη μαρμάρινη πρόσοψη και περίπλοκες τοιχογραφίες.
  • Ένα άλλο αξιοθέατο που πρέπει να δείτε είναι η Αψίδα του Τραϊανού, μια ρωμαϊκή αψίδα θριάμβου που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί σύμβολο του αρχαίου παρελθόντος της πόλης.
  • Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν το εντυπωσιακό Museo Archeologico Nazionale delle Marche, το οποίο παρουσιάζει μια σειρά από αρχαιολογικά αντικείμενα και έργα τέχνης από την περιοχή.
  • Η Ανκόνα φιλοξενεί επίσης πολλά όμορφα πάρκα και κήπους, όπως το Parco del Cardeto και το Giardini di Piazza Roma, που προσφέρουν μια ειρηνική απόδραση από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Οι Παραλίες της Ανκόνας

  • Το Passeto είναι μια γραφική παραλία στην πόλη, που βρίσκεται σε μια γραφική περιοχή της πόλης. Εκτείνεται για περίπου ένα χιλιόμετρο κάτω από έναν ψηλό λευκό-γκρι βράχο. Η θάλασσα είναι καθαρή με βραχώδη βυθό. Για να φτάσετε στην παραλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκάλες που ξεκινούν από το μνημείο του πολέμου ή να χρησιμοποιήσετε ένα ανελκυστήρα.
  • Η Palombina είναι μια κλασική παραλία με άμμο, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών για πολλούς τουρίστες και ντόπιους της Ανκόνας. Εκτείνεται για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα και η θάλασσα είναι ρηχή, καθιστώντας την παραλία κατάλληλη για παιδιά. Για να φτάσετε στην παραλία Palombina, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προαστιακό λεωφορείο που κατευθύνεται βόρεια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.
  • Το Portonovo είναι μια παραλία με λεία λευκά βότσαλα και ψιλή χρυσή άμμο, που βρίσκεται σε έναν κόλπο στους πρόποδες του όρους Conero, σε ένα από τα πιο όμορφα τμήματα της ακτής της Αδριατικής. Για να φτάσετε στο Portonovo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεωφορείο.