Πάτρα

Πάτρα

Η Πάτρα είναι μια πόλη στη δυτική Ελλάδα και διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους λιμένες της χώρας. Ο Λιμένας της Πάτρας είναι ένας σημαντικός εμπορικός και επιβατικός λιμένας, από τον οποίο διεξάγονται πολλές θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στο booktickets μπορείς να βρεις πληροφορίες και δρομολόγια πλοίων και μπορείς εύκολα και γρήγορα να κλείσεις τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η Ιστορία της Πάτρας

Η ιστορία της Πάτρας χρονολογείται αιώνες πίσω. Αν και δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για την ίδρυσή της, πιστεύεται ότι οι πρώτοι οικισμοί στην περιοχή της Πάτρας υπήρχαν από την προϊστορική εποχή. Το αρχαίο όνομα της πόλης ήταν Πάτραι, και αποτελούσε μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας, οι Πατραίοι ήταν μέλη της Αχαϊκής Συμμαχίας και στη συνέχεια του Αχαϊκού Κράτους.

Στη συνέχεια, η Πάτρα βίωσε περίοδο περιορισμένης σημασίας κατά τη διάρκεια της βυζαντινής εποχής. Στη συνέχεια, η πόλη καταλαμβάνεται από τους Οθωμανούς το 1458 και παραμένει υπό οθωμανική κυριαρχία για περίπου τέσσερα αιώνες. Μετά την ελληνική επανάσταση του 1821, η Πάτρα ήταν ένα από τα κέντρα της επαναστατικής δράσης.

Σήμερα, η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό και εμπορικό κόμβο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα μνημεία της αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης ιστορίας, καθώς και τις παραλίες και την πανέμορφη παραθαλάσσια προβλήτα.

Το λιμάνι της Πάτρας

 • Ο Λιμένας της Πάτρας είναι ένας από τους μεγαλύτερους λιμένες της Ελλάδας και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και επιβατικό κόμβο. Παρέχει συνδέσεις με διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Ο Λιμένας της Πάτρας διαθέτει δύο επιβατικούς σταθμούς, τον Νέο Λιμάνι και τον Παλαιό Λιμάνι. Ο Νέος Λιμένας είναι ένας σύγχρονος λιμένας που εξυπηρετεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς και από την Ιταλία, όπως Μπάρι, Ανκόνα και Βενετία, καθώς και ελληνικές πόλεις, όπως Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα. Ο Παλαιός Λιμένας χρησιμοποιείται κυρίως για τα τοπικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά του Ιονίου πελάγους όπως την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
 • Επιπλέον, ο Λιμένας της Πάτρας λειτουργεί και ως εμπορικός λιμένας, υποδοχής φορτίων και εκφόρτωσης αγαθών, καθώς και για τουρισμό κρουαζιέρας. Ο λιμένας διαθέτει διάφορες υποδομές, όπως αποθηκευτικούς χώρους, επιβατηγά τερματικά, εστιατόρια και καταστήματα, καθώς επίσης και υπηρεσίες ασφαλείας και τελωνείου.
 • Ο Λιμένας της Πάτρας αποτελεί σημαντικό οικονομικό και τουριστικό πόλο για την περιοχή, καθώς και σημείο εισόδου και εξόδου για πολλούς επισκέπτες και ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα της Πάτρας

Μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πάτρας που επιβάλλεται να δει ο κάθε επισκέπτης είναι τα παρακάτω:

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας: Αυτό το σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών. Περιλαμβάνει σπουδαίες αρχαιολογικές συλλογές και εκθέματα.
 • Ρωμαϊκό Ωδείο: Αυτό το εντυπωσιακό ρωμαϊκό κτίσμα, που ανακαινίστηκε και αποτελεί χώρο για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, βρίσκεται στην Άνω Πόλη δίπλα στο Ρωμαϊκό στάδιο.
 • Κάστρο της Πάτρας: Αυτό το κάστρο βρίσκεται σε έναν χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού όρους και προσφέρει μια συναρπαστική ιστορική αφήγηση, όπως επίσης και εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης.
 • Θέατρο «Απόλλων»: Αυτό το ιστορικό θέατρο βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου και αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα μιας άλλης εποχής. Είναι το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που λειτουργεί αδιάκοπα από την ημέρα που ιδρύθηκε.
 • Αchaia Clauss: Αυτή η οινοποιία βρίσκεται σε έναν καταπράσινο λόφο, νοτιοανατολικά του κέντρου της Πάτρας, και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Ιδρύθηκε από τον Βαυαρό Γουσταύο Κλάους και είναι το πρώτο οργανωμένο οινοποιείο στην Ελλάδα.
 • Ο Φάρος: Αυτός ο σύγχρονος φάρος, κατασκευασμένος το 2000, βρίσκεται στην περιοχή του ναού του Αγίου Ανδρέα. Παρόλο που δεν χρησιμοποιείται ναυτικά, λειτουργεί ως καφέ-εστιατόριο στο Νότιο Πάρκο και προσφέρει μια ευχάριστη βόλτα σε ένα πάρκο που είναι ειδικά διαμορφωμένο για οικογένειες με μικρά παιδιά. Χρησιμοποιείται επίσης για συναυλίες και εκδηλώσεις.
 • Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα.

Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην πανέμορφη πόλη της Πάτρας.