Ζάκυνθος

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι μια ελληνική νησίδα που βρίσκεται στον Ιόνιο Πέλαγος. Είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, τα καταγάλανα νερά και την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά της. Το νησί επίσης φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα μπλε κυπαρίσσια και το ζωντανό νυχτερινό ζωή στο κέντρο της πόλης. Είναι επίσης γνωστή για την ιστορία της και την παρουσία αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η ιστορία της Ζακύνθου

Η ιστορία της Ζακύνθου ξεκινάει αρχαιολογικά από την προϊστορική εποχή, με τους πρώτους κατοίκους να είναι οι Μινωίτες Κρήτες. Το νησί στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Δωριείς, τους Αθηναίους και τους Λακεδαιμόνιους. Κατά τη διάρκεια των Πελοποννησιακών Πολέμων, η Ζάκυνθος συμμάχησε με τη Σπάρτη. Κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου, το νησί υπέστη αρκετές κατακτήσεις και αλλαγές από ξένους κυρίαρχους.

Στη συνέχεια, η Ζάκυνθος επηρεάστηκε από τους Βενετούς, οι οποίοι κατέλαβαν το νησί τον 15ο αιώνα και το διακόσμησαν με παλάτια, πύργους και εκκλησίες. Οι Βενετοί διατήρησαν τον έλεγχο της Ζακύνθου μέχρι το 1797, όταν περιήλθε υπό την κυριαρχία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Το 1809, το νησί καταλήφθηκε από τους Άγγλους και στη συνέχεια από τους Γάλλους. Το 1864, η Ζάκυνθος πήρε την ανεξαρτησία της ως μέρος του Ελληνικού Κράτους. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ζάκυνθος υπέστη σημαντικές καταστροφές από τις γερμανικές δυνάμεις. Η ανοικοδόμηση της πόλης και του νησιού ακολούθησε μετά τον πόλεμο.

Σήμερα, η Ζάκυνθος αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστική προορισμό, με την ομορφιά της φύσης, τις παραλίες της και τον πολιτισμό της να προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Οι παραλίες της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος διαθέτει μια πληθώρα όμορφων παραλιών που είναι γνωστές για την εκπληκτική τους ομορφιά. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι οι ακόλουθες:

  • To Ναυάγιο: Είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και ένα εντυπωσιακό ναυάγιο πλοίου που βρίσκεται στην αμμουδιά.
  • Λαγανάς: Αυτή η παραλία είναι γνωστή για την αμμώδη παραλία της και την παρουσία των θαλάσσιων χελωνών caretta-caretta, που αποτελεί προστατευόμενο είδος.
  • Τσιλιβί: Μια οικογενειακή παραλία με ήρεμα και κρυστάλλινα νερά, ιδανική για χαλάρωση και θαλάσσια σπορ.
  • Μπανάνα: Είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και αμμόλοφους, που προσφέρει ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ και ηλιοθεραπεία.
  • Άγιος Νικόλαος: Μια γραφική παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και περιβάλλεται από βραχώδεις ακτές, προσφέροντας μοναδική ατμόσφαιρα.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις παραλίες που μπορεί να απολαύσετε στη Ζάκυνθο. Καθεμία από αυτές έχει τη δική της μοναδική ομορφιά και χαρακτηριστικά που τις καθιστούν ξεχωριστές.

Αξιοθέατα της Ζακύνθου

  • Γαλάζιες Σπηλιές: Ένα τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού! Νερά με βαθύ μπλε χρώμα, προσβάσιμα μόνο με καραβάκι! Ονειρεμένα νερά στο βορειο-δυτικό τμήμα της Ζακύνθου! Το χρώμα τους είναι βαθύ μπλε, σε αντίθεση με το γαλαζοπράσινο της υπόλοιπης περιοχής.
  • Παραλία Μαραθονήσι: Το νησάκι της Ζακύνθου με την εξωτική ομορφιά που το επισκέπτεται η διάσημη χελώνα καρέτα-καρέτα! Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί στον κόλπο του Λαγανά. Το σχήμα του μοιάζει με μια μεγάλη χελώνα. Την παραλία του επισκέπτεται η διάσημη χελώνα καρέτα-καρέτα.
  • Παραλία Γέρακας: Χιλιόμετρα αμμουδιάς, εξωτικό τοπίο, ζεστά και ρηχά νερά. Σε αυτήν την παραλία φωλιάζει τα αβγά της η χελώνα καρέτα-καρέτα. O Γέρακας βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ζακύνθου και ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.
  • Μακρύς Γιαλός & Ξύγκια: Δύο από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες της βορειο-ανατολικής Ζακύνθου με πολύ καθαρά νερά και γραφικό τοπίο. Και οι δύο παραλίες είναι σχετικά βαθιές και έχουν κυρίως βότσαλο.
  • Χώρα Ζακύνθου: Το κέντρο του νησιού! Μια πολυσύχναστη πόλη, με πολλές και διαφορετικές επιλογές διασκέδασης και φαγητού. Η Χώρα Ζακύνθου αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και να γνωρίσουν τον πολιτισμό του νησιού.