Βενετία

Βενετία

Η Βενετία είναι η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου και συγκαταλέγεται διαχρονικά στο top 10 των κορυφαίων προορισμών. Η φήμη της είναι απόλυτα δικαιολογημένη: μοναδική συσπείρωση από 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες – κάθε φορά που διασχίζετε μια γέφυρα στην πραγματικότητα αλλάζετε νησάκι!

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δρομολόγια πλοίων

Εισιτήρια πλοίων για όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για την Βενετία με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στις τιμές των εισιτηρίων και στις αναχωρήσεις μπορείτε να βρείτε στο booktickets. Αφού επιλέξετε την κατάλληλη ακτοπλοϊκή διαδρομή, μπορείτε να κλείσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο online εύκολα και γρήγορα. Ολοκληρώστε την κράτηση σας εξασφαλίζοντας εγκαίρως τη θέση σας στο πλοίο για το ταξίδι σας.

Δρομολόγια πλοίων προς την Βενετία

 • Δρομολόγιο πλοίου από Πάτρα προς Βενετία: Η σύνδεση Πάτρα - Βενετία πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα όλο τον χρόνο. Η διάρκεια ταξιδιού είναι περίπου 32 ώρες. Το δρομολόγιο Πάτρα προς Βενετία εκτελείται από την ANEK-Superfast. Το κόστος ενός απλού εισιτηρίου ξεκινά από 126€.
 • Δρομολόγιο πλοίου από Ηγουμενίτσα προς Βενετία: Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς Βενετία εκτελείται 2 φορές την εβδομάδα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 25 ώρες. Το κόστος ενός απλού εισιτηρίου ξεκινά από 126€.
 • Δρομολόγιο πλοίου από Κέρκυρα προς Βενετία: Η σύνδεση Κέρκυρα - Βενετία εξυπηρετείται τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, συνήθως μία φορά την εβδομάδα. Το ταξίδι έχει διάρκεια περίπου 25 ώρες.
 • Δρομολόγιο πλοίου από Πόρετς προς Βενετία: Αυτή η σύνδεση από την Κροατία λειτουργεί αρκετές φορές την εβδομάδα, και το πλοίο από Πόρετς προς Βενετία φτάνει σε περίπου 3 ώρες.
 • Δρομολόγιο πλοίου από Ρόβινι προς Βενετία: Υπάρχουν περίπου 4 εβδομαδιαία δρομολόγια από Ρόβινι προς Βενετία, τα οποία διαρκούν περίπου 3,5-4 ώρες.
 • Δρομολόγιο πλοίου από Πούλα προς Βενετία: Συνήθως, μπορείς να ταξιδέψεις καθημερινά από την Πούλα της Κροατίας προς την Ιταλία. Τα δρομολόγια για Πούλα - Βενετία διαρκούν 3-4 ώρες.
 • Δρομολόγιο πλοίου από Πιράν προς Βενετία: Αν βρίσκεσαι στη Σλοβενία, μπορείς να βρεις εβδομαδιαία απευθείας δρομολόγια από Πιράν προς Βενετία που διαρκούν περίπου 2,5-3 ώρες.


Πως να κλείσω ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Βενετία;

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να κλείσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Βενετία και γενικότερα την Ιταλία, μπες στο online σύστημα κράτησης εισιτηρίων του booktickets, δείτε όλα τα δρομολόγια και επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις τόσο στους επιβάτες όσο και στα οχήματα.

Ταξίδι στην Βενετία

Ανακάλυψε τον εύκολο τρόπο να ταξιδέψεις με πλοίο από την Πάτρα προς τη μαγευτική Βενετία. Στο booktickets μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, όπως τα ωράρια, το κόστος των εισιτηρίων και τη διάρκεια του ταξιδιού. Μπορείς επίσης να συγκρίνεις τα διαθέσιμα δρομολόγια και να κλείσεις φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ελλάδα για την Ιταλία.

Η πόλη

Υπάρχει κάτι απίστευτα ρομαντικό και μαγευτικό στην πόλη αυτή. Τα γραφικά κανάλια, οι γόνδολες και τα πολύχρωμα σπίτια δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού.

Η Βενετία είναι μία από αυτές τις πόλεις που ερωτεύεσαι αμέσως και θέλεις να επιστρέψεις ξανά και ξανά. Τα κανάλια και οι γόνδολες φαίνονται τόσο μαγευτικά και η γαστρονομία της πόλης θα σε ενθουσιάσει.

Αξιοθέατα στην Βενετία

 • Palazzo Ducale: Το Palazzo Ducale (Παλάτι των Δόγηδων) χτίστηκε στα μέσα του 14ου αι., στα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής, και είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα που είναι αδύνατο να προσπεράσουν οι τουρίστες. Υπηρέτησε ως κατοικία του Δόγη (εκ του λατινικού «dux», σήμαινε τον εκλεγμένο αρχηγό του κράτους), ενώ το 1923 μετατράπηκε σε μουσείο. Οι αίθουσες είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσουν, ενώ η μεγαλύτερη είναι αυτή του Μεγάλου Συμβουλίου ή Sala del Maggior Consiglio, που εντυπωσιάζει µε τις τοιχογραφίες και οροφογραφίες περίτεχνης τεχνοτροπίας. Τον ανατολικό τοίχο της αίθουσας καλύπτει το τεράστιο συντηρημένο έργο του Τιντορέτο «Παράδεισος», το οποίο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο.
 • Παλάτι και Μουσείο Ca' Rezzonico: Σημαντικοί καλλιτέχνες (Tiepolo, Tintoretto και Longhi) έχουν βάλει την υπογραφή τους στη διακόσμηση των υπέροχων αιθουσών αυτού ενετικού παλατιού, κοντά στο Campo San Barnaba, που λειτουργεί σήμερα ως το Μουσείο 18ου αι. της Βενετίας. Σήμερα, στο εσωτερικό του η πλούσια αναγεννησιακή συλλογή έχει διανθιστεί σε τέτοιο βαθμό (µε προσθήκες πινάκων και έργων από όλα τα μουσεία), ώστε αποτελεί πραγματικά το «σπίτι» της αναγεννησιακής Τέχνης. Σημειώστε πως αν περπατήσετε προς το Ca’ Rezzonico από το Campo San Barnaba, θα βρείτε ένα μικρό ήσυχο κήπο μακριά από τα θορυβώδη τουριστικά μέρη.
 • Ο Πύργος του Ρολογιού: Βρίσκεται στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου και χτίστηκε από τους αδελφούς Ranieri στα τέλη του 15ου αι. Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να δείχνει στους ναυτικούς τις παλίρροιες και τους μήνες που ήταν ευνοϊκοί για να σαλπάρουν, ενώ δείχνει την ώρα σε ρωμαϊκά ψηφία, τις φάσεις του φεγγαριού και τα ζώδια (από σµάλτο και χρυσό). Σύμφωνα µε το θρύλο, όταν ολοκληρώθηκε το ρολόι, τύφλωσαν τους εφευρέτες του πολύπλοκου μηχανισμού, για να µην υπάρξει αντίγραφο. Στην κορυφή του ρολογιού οι μπρούντζινες μορφές, γνωστές ως Μόρι (Μαυριτανοί), χτυπούν την καμπάνα κάθε ώρα που περνά.
 • Ca’ d’ Oro: Γνωστό και ως το «Χρυσό Σπίτι», πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό πρότυπο γοτθικής αρχιτεκτονικής, στο Μεγάλο Κανάλι, που σήμερα στεγάζει γλυπτά της Αναγέννησης καθώς και πίνακες του Tiziano και του Guardi. Περίοπτη θέση έχει ο πίνακας «San Sebastiano» του Andrea Mantegna. Η θέα στο Μεγάλο Κανάλι από τα µπαλκόνια του θα σας κάνει να βγάλετε αυθόρµητα τη φωτογραφική σας µηχανή αµέτρητες φορές!
 • Santa Maria della Salute: Η υπέροχη οκταγωνική βασιλική της Santa Maria della Salute, δίπλα στη γέφυρα Accademia, είναι γνωστή ως «Salute» και χτίστηκε μετά την πανούκλα του 1630. Έργα των Tiziano και Tintoretto κοσμούν το εσωτερικό ενός από τα πλέον αναγνωρίσιμα μνημεία της πόλης, ενώ δεν είναι λίγες οι καλλιτεχνικές αναφορές που σχετίζονται µε τη μαύρη πανώλη. Αξιοσημείωτο είναι πως η μπαρόκ τράπεζα φιλοξενεί μία βυζαντινή εικόνα της Παναγίας της «Μεσοπαντίτισσας». Santa Maria dei Miracoli: Βρίσκεται σε απόσταση 5΄ από τη Γέφυρα του Ριάλτο, στην περιφέρεια του Cannaregio. Γνωστή και ως «µαρµάρινη εκκλησία» αποτελεί τέλειο δείγµα πρώιµης βενετικής αναγεννησιακής Τέχνης και χτίστηκε µεταξύ του 1481-1489 για να στεγαστεί η θαυµατουργή εικόνα της Παναγίας.
 • Canal Grande: Το «Μεγάλο Κανάλι», γνωστό και ως «canalazzo», αποτελεί τον κύριο υδάτινο άξονα μετακίνησης στην Βενετία. Με μήκος 3,8 χλµ., πλάτος από 30-90 µ., βάθος περίπου 5 µ. και σιγµοειδή διαδρομής, ξεκινάει από τη λεκάνη του Αγίου Μάρκου και καταλήγει σε μια λίμνη κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αγίας Λουκίας. Κατά τη διαδρομή του, στις όχθες του περιβάλλεται από συνολικά περίπου 170 κτήρια που ανήκαν κυρίως σε πλούσιες οικογένειες της Βενετίας (όπως το Ca’ d’ Oro και το palazzo Ca’ da Mosto του 13ου αι.). Η κίνηση στο κανάλι συντελείται µε ιδιωτικές βάρκες, από τα vaporetti (τα θαλάσσια λεωφορεία, µε γύρω στις 20 στάσεις), θαλάσσια ταξί και τις διάσημες γόνδολες.
 • Basilica di San Marco: Ο αρχικός ναός είχε σκοπό να στεγάσει τα λείψανα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή. Μετά από µία πυρκαγιά και δύο ανεγέρσεις, η ομώνυμη βασιλική έγινε σύμβολο της δύναμης και του πλούτου της πόλης και υπηρετούσε ως το προσωπικό παρεκκλήσι του Δόγη μέχρι το 1807, όταν και έγινε ο καθεδρικός. Τα τέσσερα άλογα και τα μωσαϊκά της είναι περίφημα σε όλο τον κόσμο, ενώ στην αρχιτεκτονική της συνέβαλαν αμφίδρομα τόσο ανατολικά όσο και δυτικά χαρακτηριστικά. Στον περίβολό της, η πλατεία του Αγίου Μάρκου αποτέλεσε το κέντρο πολλών, σημαντικών θρησκευτικών και πολιτικών γεγονότων, ενώ στην «εµβέλειά» της ανήκουν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Παλάτι των Δόγηδων, το Κωδωνοστάσιο (διαθέτει ανελκυστήρα χωρητικότητας 14 ατόμων που μεταφέρει στην κορυφή, και 5 καμπάνες που χρησίμευαν για διαφορετικό λόγο), τον Πύργο του Ρολογιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη Σανσοβινιάνα κ.ά. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου πλήττεται σοβαρά κάθε χρόνο από την Άκουα Άλτα (παλίρροια).
 • Γέφυρα των Στεναγμών: Ο απόλυτος χρηστικός οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι. Η µμόνη κλειστή της Βενετίας, η διάσημη «Γέφυρα των Στεναγμών», σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και χτίστηκε στις αρχές του 17ου. Ενώνει την παλιά φυλακή και τα δωμάτια των ανακρίσεων του παλατιού του Δόγη µε τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι. Τα πολλά γλυπτά της διακόσμησης παριστάνουν ως επί το πλείστον λυπημένα ή θυμωμένα πρόσωπα. Το όνομά της εικάζεται ότι της αποδόθηκε διότι από εκεί περνούσαν οι κατάδικοι για να πάνε προς τις φυλακές και εκεί μπορούσαν να πάρουν την τελευταία ανάσα καθαρού αέρα!
 • Ponte di Rialto: Ενώνει τις περιοχές του Σαν Πόλο και Σαν Μάρκο και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες της εποχής (συμπεριλαμβανομένου του Μιχαήλ Άγγελου) ήταν υποψήφιοι για το σχεδιασμό της. Θεωρείται κορυφαίο αξιοθέατο και η πιο ωραία και πιο διάσημη από τις 4 του Μεγάλου Καναλιού.

Δραστηριότητες στην Βενετία

Η Βενετία, η πρωτεύουσα της περιφέρειας του Βενέτο στη βορειοανατολική Ιταλία, αναδεικνύεται συνεχώς ως ένα από τα πιο σημαντικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ανεξαρτήτως εποχής, πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν στη Βενετία για να επισκεφθούν τα εντυπωσιακά της αξιοθέατα και να ζήσουν πλήρως αυτήν την ακαταμάχητη αίσθηση ρομαντισμού που φαίνεται να επικρατεί πάνω στα νερά των λιμνοθαλασσών της.

 • Η Βενετία, η γενέτειρα του Αντόνιο Βιβάλντι, αποτελείται από 118 μικρά νησιά που χωρίζονται από κανάλια και συνδέονται με γέφυρες. Η αρχιτεκτονική της είναι κυρίως γοτθική, αλλά παρουσιάζει επίσης επιρροές από την Οθωμανική κουλτούρα, την αναγέννηση και το μπαρόκ, δημιουργώντας ένα αισθητικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα που σας καθηλώνει!
 • Αν και μπορεί να σας εντυπωσιάσει με τον αέρα της αναγεννησιακής τέχνης ή τη γραφικότητά της, οι κλασικές εικόνες με τις γόνδολες στα κανάλια και τις ατελείωτες σερενάτας που ακούγονται στον αέρα είναι καλύτερο να τις μοιραστείτε με κάποιον που είναι ξεχωριστός για εσάς.
 • Παγκοσμίως φημισμένα φεστιβάλ και εκδηλώσεις (όπως το Καρναβάλι της Βενετίας) αποτελούν μέρος της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς. Επιπλέον, θα βρείτε τέχνη, μουσεία, παλάτια, καταστήματα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία που συνθέτουν ένα πολύχρωμο διαδραστικό "ταξίδι" από ήχους, εικόνες, αισθήσεις και ανεπανάληπτες εμπειρίες σε αυτό τον όμορφο τουριστικό προορισμό.
 • Μια ήρεμη βαρκάδα στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος είναι μια από τις πιο ρομαντικές εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε σε ολόκληρη τη ζωή σας!