Ηγουμενίτσα

Ηγουμενίτσα

Η Ηγουμενίτσα, είναι μια όμορφη πόλη στην Δυτική Ελλάδα και βρέχεται από τα βαθυγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια της Ιταλίας και με τα Ιόνια νησιά. Στο booktickets θα βρεις πληροφορίες για τα όλα τα δρομολόγια των πλοίων και τις τιμές των εισιτηρίων από και προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιπλέον, μπορείς να κλείσεις φθηνά εισιτήρια πλοίων με όλες τις εκπτώσεις σε επιβάτες και οχήματα!

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η Ιστορία της Ηγουμενίτσας

Η Ηγουμενίτσα είναι σχετικά καινούρια, αφού ανοικοδομήθηκε μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας, ήταν γνωστή ως Γράβα. Το 1913 απελευθερώθηκε από τους Τούρκους και στο μέλλον έγινε πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί αρχαιολογικά απολείμματα που υποδεικνύουν την παρουσία προϊστορικού ανθρώπου. Κατά την εποχή του χαλκού, ανήκε στους Θεσπρωτούς, και στην Οδύσσεια αναφέρονται μερικά γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή.

Κατά την Ρωμαιοκρατία, δημιουργήθηκε ο οικισμός Λαδοχωρίου, ο οποίος ήταν αρκετά εκτεταμένος και υπήρχαν πλούσιες εγκαταστάσεις. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, η Θεσπρωτία υπέφερε από επιδρομές από διάφορα έθνη. Κατά την εποχή της Ενετοκρατίας, οι Ενετοί επέδειξαν ενδιαφέρον για την περιοχή.Στον 20ο αιώνα, η πόλη αναπτύσσεται και επεκτείνεται, ιδρύονται νέες υπηρεσίες και δημιουργούνται πορθμειακές γραμμές που συνδέουν την πόλη με άλλες περιοχές.

Οι Παραλίες της Ηγουμενίτσας

 • Δρέπανο: Το Δρέπανο είναι μια πανέμορφη παραλία που βρίσκεται στον Δήμο Ηγουμενίτσας, μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Ηγουμενίτσας. Έχει μια εκτεταμένη παραλία, μήκους 7 χιλιομέτρων, που εκτείνεται στη χερσόνησο του Δρεπάνου. Τα νερά είναι ρηχά και καθαρά, με λευκή, ψιλή άμμο και δέντρα ευκαλύπτων να συνθέτουν το τοπίο. Στην παραλία υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις κάμπινγκ, ταβέρνες, καφέ και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.
 • Κεραμίδι: Το Κεραμίδι είναι μια άλλη όμορφη παραλία που βρίσκεται στον Δήμο Σαγιάδας και απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Σαγιάδας.
 • Παραλία Πλαταριάς: Η παραλία Πλαταριάς είναι μια γραφική παραλία με ψιλή άμμο που βρίσκεται κατά μήκος της περιοχής Πλαταριά.
 • Ναυτίλος: Ο Ναυτίλος είναι μια πανέμορφη παραλία που βρίσκεται στην περιοχή Πλαταριά, κατά μήκος του δρόμου προς Σύβοτα. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και η παραλία είναι με βότσαλα. Επιπλέον, προσφέρει οργανωμένο κάμπινγκ για τους επισκέπτες.

Αξιοθέατα της Ηγουμενίτσας

 • Η Αρχαία Γιτάνη ή Γίτανα είναι ένας διάσημος αρχαιολογικός προορισμός στην περιοχή της Θεσπρωτίας στην Ελλάδα. Υπήρξε η δεύτερη πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, και ιδρύθηκε περίπου το 335-330 π.Χ. Ήταν ένα σημαντικό διοικητικό και οικονομικό κέντρο για περίπου 150 χρόνια, μέχρι που καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους το 167 π.Χ.
 • Το Σούλι είναι ένα ιστορικό σημείο στην Κεντρική Ηπείρο. Οι Σουλιώτες ξεχώρισαν κατά τους αγώνες για την απελευθέρωση της Ελλάδας λόγω των πολεμικών ικανοτήτων και της ευφυΐας τους. Σήμερα, οι προτομές των ηρώων στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού μας θυμίζουν το επικό παρελθόν μας.
 • Σύμφωνα με ιστορικές έρευνες, περίπου το 350 π.Χ. ιδρύθηκε η πρώτη πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, η οποία ήταν η ακρόπολη της Ελέας. Βρίσκεται στο χωριό Χρυσαυγή, μεταξύ της Παραμυθιάς και του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, και κατοικήθηκε από το φύλο των Ελεατών Θεσπρωτών.
 • Ένας αξιοσημείωτος ποταμός στην περιοχή είναι ο Αχέροντας, ο οποίος διασχίζει το νομό Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Οι πηγές του βρίσκονται περίπου 2 χιλιόμετρα από τον κεντρικό δρόμο Γλυκής-Πάργας. Ονομάστηκε έτσι, πιθανότατα, λόγω της έννοιας της θλίψης (άχος) και σημαίνει "ο ποταμός της θλίψης".

Εισιτήρια πλοίων και ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ηγουμενίτσα

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια της Ιταλίας: Μπάρι, Ανκόνα, Βενετία, Μπρίντιζι καθώς και τα νησιά του Ιονίου πελάγους Κέρκυρα και Παξοί. Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες: Anek Superfast, Grimaldi Lines και Minoan Lines.

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Κέρκυρα και τους Παξούς πραγματοποιούνται από τις εταιρείες Kerkyra Seaways και Kerkyra Lines.

Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εκτελούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

 • Δρομολόγια πλοίων από Ηγουμενίτσα προς Μπάρι: Τα πλοία από Ηγουμενίτσα για Μπάρι ξεκινούν ταξίδια καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού ταξιδιού είναι περίπου 9-12 ώρες. Το κόστος των εισιτηρίων είναι από 85€ ως 105€
 • Δρομολόγια πλοίων από Ηγουμενίτσα προς Ανκόνα: Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ηγουμενίτσα για Ανκόνα πραγματοποιούνται όλο το χρόνο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι δρομολογήσεις γίνονται πιο συχνές. Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού ταξιδιού είναι περίπου 15-20 ώρες. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 114 ως 130€.
 • Δρομολόγια πλοίων από Ηγουμενίτσα προς Βενετία: Η ANEK-Superfast πραγματοποιεί δρομολόγια από την Ηγουμενίτσα προς τη Βενετία. Αυτή η διαδρομή είναι διαθέσιμη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το απλό εισιτήριο κοστίζει από 126€-137€. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 25 ώρες.
 • Δρομολόγια πλοίων από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι: Η Grimaldi Lines πραγματοποιεί δρομολόγια από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι. Αυτή η διαδρομή είναι διαθέσιμη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 - 9 ώρες. Τα εισιτήρια του ταξιδιού κοστίζουν 45€- 63€.
 • Δρομολόγια πλοίων από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα: Τα πλοία από Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα έχουν τακτικές αναχωρήσεις, δηλαδή τουλάχιστον 6 φορές την ημέρα. Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού ταξιδιού είναι περίπου 1,5 ώρες. Το κόστος του εισιτηρίου για αυτήν τη διαδρομή είναι 8€.
 • Δρομολόγια πλοίων από Ηγουμενίτσα προς Παξούς: Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια από Ηγουμενίτσα για Παξούς. Η διάρκεια του δρομολογίου είναι 1,5 ώρες και το κόστος των εισιτηρίων είναι 10,4€.


Κάντε την κράτησή σας για το ταξίδι σας προς και από την Ηγουμενίτσα, με την ευκολία και την ταχύτητα του διαδικτυακού μας συστήματος. Μέσω του συστήματος κρατήσεων εισιτηρίων του booktickets, έχετε τη δυνατότητα να δείτε άμεσα σε πραγματικό χρόνο τις διαθέσιμες τιμές και αναχωρήσεις για τα πλοία προς και από την Ηγουμενίτσα και να κλείσετε τα εισιτήριά σας σε λίγα μόνο λεπτά.