Μέθανα

Μέθανα

Τα Μέθανα είναι διάσημα για τα ιαματικά λουτρά τους, τις όμορφες παραλίες και τα αρχαιολογικά αξιοθέατά τους. Αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές, οικονομικές και χαλαρωτικές διακοπές μέσα στη φύση, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η Ιστορία των Μεθάνων

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές επιβεβαιώνουν την παρουσία κατοίκησης στην περιοχή από τις προϊστορικές εποχές. Η χερσόνησος ανήκε στην επαρχία της Τροιζηνίας, μια περιοχή που κατέλαβαν οι Αθηναίοι το 425 π.Χ. Το όνομά της προέρχεται από το "μεθάνιο". Αυτό σχετίζεται με τα ιαματικά νερά και την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή.

Η χερσόνησος των Μεθάνων ήταν περιοχή με ιστορία που χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή, όπως αποδεικνύουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Η έκρηξη του ηφαιστείου, που συνέβη περίπου στα μέσα του 3ου π.Χ. αιώνα, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη χερσόνησο των Μεθάνων. Τότε, οι Μέθανα πέρασαν στην κυριαρχία της Αιγύπτου και παρέμειναν υπό αυτήν την κυριαρχία μέχρι το 145 π.Χ.

Κατά τη Βυζαντινή περίοδο, από το 330 μέχρι το 1453, υπήρχαν δύο μεγάλοι οικισμοί στα Μέθανα, ένας στην περιοχή της Παναγίτσας και ένας στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Επίσης, κατά τη Βυζαντινή περίοδο ιδρύθηκαν αρκετές εκκλησίες στα Μέθανα. Το 1870 ιδρύθηκε η Λουτρόπολη των Μεθάνων, και η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα σηματοδότησε μια νέα εποχή ακμής για την περιοχή.

Αξιοθέατα στα Μέθανα

 • Το πευκόφυτο νησί των Αγίων Αναργύρων: Συνδέεται με τα Μέθανα μέσω μιας στενής γέφυρας. Ο επιφανειακός, πλακοστρωμένος δρόμος του νησιού είναι ιδανικός για χαλαρούς απογευματινούς περιπάτους. Στο νησί, θα βρείτε την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και μια οργανωμένη παραλία.
 • Το ηφαίστειο των Μεθάνων: Η ανάβαση προς την "Καμένη Χώρα", προκειμένου να φτάσετε στον περίφημο ηφαιστειακό κρατήρα, που διαδραματίζεται μέσα σε ένα μονοπάτι που χαράχθηκε στη λάβα, περνώντας ανάμεσα από πεύκα και πουρνάρια, θα σας ανταμείψει με μια εκπληκτική πανοραμική θέα του Αργοσαρωνικού.
 • Τα ιαματικά λουτρά: Είναι διάσημα από την αρχαιότητα για την ευεργετική τους επίδραση στο σώμα και το πνεύμα.
 • Το Σπήλαιο της Περιστέρας: Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, περίπου 2.5 χιλιόμετρα πριν από το Βαθύ. Ανακαλύφθηκε το 1973 και έχει μήκος 250 μέτρα, αποτελούμενο από τρεις θαλάμους που καλύπτονται με νερό.
 • Το μεσαιωνικό Κάστρο του Φαβιέρου: Κυριαρχεί, με τους τέσσερις μικρούς πυργίσκους στις άκρες του. Αυτό αποτελεί ένα διατηρητέο ιστορικό μνημείο.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε γραφικά χωριά όπως η Καμένη Χώρα, το ψαροχώρι Βαθύ, οι Άγιοι Θεόδωροι, τα Παλαιά Λουτρά και το Μεγαλοχώρι. Στο δυτικό άκρο της χερσονήσου, κυριαρχεί η Κρασοπαναγιά, ένα ξωκλήσι που, σύμφωνα με τον μύθο, χτίστηκε από χώμα και κρασί πάνω στα βράχια.

Επιπλέον, από τα Μέθανα μπορείτε να οργανώσετε μονοήμερες εκδρομές στα πολύ κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως το Αγκίστρι, η Αίγινα και ο Πόρος.

Δραστηριότητες στα Μέθανα

 • Μπορείτε να απολαύσετε το κολύμπι σε αρκετές τοποθεσίες στα Μέθανα και τη γύρω περιοχή. Μπορείτε να πάτε για κολύμπι στη Λιμνιώνα, στους Αγίους Θεοδώρους, στην παραλία του Ε.Ο.Τ., στον Άγιο Γεώργιο, στην Κουνουπίτσα και στον Άγιο Νικόλαο, αν μένετε στα Μέθανα.
 • Αν επιθυμείτε μια πιο εκτεταμένη εξερεύνηση, μπορείτε να φτάσετε στις παραλίες της Καλλονής ή στις παραλίες του Παυσανία στα Παλιά Λουτρά.
 • Για τους λάτρεις της ψαροντούφεκου, ο Άγιος Νικόλαος και τα Παλιά Λουτρά αποτελούν καλές επιλογές.
 • Αξίζει να επισκεφθείτε τις ιαματικές πηγές της Βρομολίμνης, οι οποίες είναι θειούχες και κατάλληλες για πολλές παθήσεις, καθώς και τη χλωριονατριούχο πηγή του Αγίου Νικολάου.
 • Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή στα όμορφα χωριά Άγιοι Θεόδωροι, Παλαιά Λουτρά και Μεγαλοχώρι.

Εισιτήρια πλοίων και ακτοπλοϊκά δρομολόγια από / προς Μέθανα

Για να φτάσετε στα Μέθανα, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ να ταξιδέψετε είτε με πλοίο από τον Πειραιά είτε με οδικό τρόπο, ακολουθώντας την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου και Επιδαύρου.

Δρομολόγια πλοίων & ακτοπλοϊκά για Μέθανα

 • Δρομολόγια πλοίων Πειραιάς - Μέθανα: Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν τα Ferry Boats της Saronic Ferries τα οποία παίρνουν εκτός από επιβάτες και αυτοκίνητα. Το ταξίδι με ενδιάμεσο σταθμό την Αίγινα διαρκεί περίπου 2 ώρες. Το κόστος του εισιτηρίου πλοίου για τα Μέθανα είναι από 14,8€- 21€.

Πως να κλείσω εισιτήρια πλοίων για Μέθανα;

Στο booktickets θα βρεις πληροφορίες για τα όλα τα δρομολόγια των πλοίων και τις τιμές των εισιτηρίων για τα Μέθανα. Επίσης παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με τα ωράρια αναχώρησης των πλοίων και τη διάρκεια του ταξιδιού για να οργανώσεις εγκαίρως το ταξίδι σου. Επιπλέον, μπορείς να κλείσεις φθηνά εισιτήρια πλοίων με όλες τις εκπτώσεις σε επιβάτες και οχήματα!