Νάπολη

Νάπολη

Νάπολη είναι μια πόλη στην Ιταλία, το κυριότερο λιμάνι της χώρας και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό, μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο. Βρίσκεται στην νότια Ιταλία και είναι η πύλη για τον τουρισμό στην Πομπηία και τον Βεζούβιο, δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η Ιστορία της Νάπολης

Η ιστορία της Νάπολης είναι πλούσια και πολυσχιδής, ανιχνευόμενη από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Εδώ είναι μια συνοπτική επισκόπηση της ιστορίας της:

 • Αρχαιότητα: Η πόλη της Νάπολης ιδρύθηκε από τους Έλληνες τον 9ο αιώνα π.Χ. και ονομάστηκε Παρθενόπη. Αργότερα, κατέληξε στα χέρια των Ρωμαίων, που την ονόμασαν Νεάπολη. Ήταν μια σημαντική πόλη της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας και του Ρωμαϊκού Αυτοκρατορικού Κράτους.
 • Βυζαντινή Περίοδος: Μετά την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η Νεάπολη έπεσε στην επιρροή του Βυζαντίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πόλη δοκίμασε πολλές αλλαγές στην πολιτική και πολιτισμική της ταυτότητα.
 • Νορμανδική κατάκτηση: Τον 11ο αιώνα, η Νεάπολη κατακτήθηκε από τους Νορμανδούς, που ίδρυσαν το Βασίλειο της Σικελίας και το Βασίλειο της Νεάπολης. Αυτή η περίοδος σηματοδοτεί την ανάπτυξη της πόλης ως πολιτιστικό κέντρο.
 • Ένωση της Ιταλίας: Κατά τον 19ο αιώνα, η Νεάπολη συμμετείχε στην επαναστατική διαδικασία για την ένωση της Ιταλίας. Τελικά, το 1861, η Νεάπολη έγινε μέρος του Βασιλείου της Ιταλίας.
 • Μεταπολεμική περίοδος: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Νάπολη υπέστη σοβαρές καταστροφές λόγω βομβαρδισμών. Μετά τον πόλεμο, η πόλη ανακαινίστηκε και αναπτύχθηκε σε μια μεγαλούπολη.
 • Σύγχρονη εποχή: Σήμερα, η Νάπολη είναι μια ζωντανή πόλη, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, υπέροχη αρχιτεκτονική, και παγκοσμίως φημισμένη κουζίνα. Εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό κέντρο στη Νότια Ιταλία.

Οι Παραλίες της Νάπολης

Η Νάπολη και η γενικότερη περιοχή της Καμπανίας προσφέρουν μερικές όμορφες παραλίες για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Ενώ η ίδια η πόλη δεν διαθέτει πολλές παραλίες, υπάρχουν πολλές παραθαλάσσιες περιοχές στη γύρω περιοχή. Αυτές είναι μερικές από τις δημοφιλείς παραλίες στην περιοχή της Νάπολης:

 • Παραλία Ποζιτάνο: Βρίσκεται κοντά στο γραφικό χωριό Ποζιτάνο, και είναι γνωστή για την ομορφιά της και τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματά της.
 • Παραλία Σορέντο: Επίσης κοντά στην πόλη της Νάπολης, η παραλία Σορέντο προσφέρει θέα στον κόλπο του Ναπολιτικού.
 • Παραλία Ποζιλίπο: Βρίσκεται στον όρμο του Ποζιλίπο και είναι μια πολύ δημοφιλής παραλία για τους ντόπιους και τους τουρίστες.
 • Παραλία Ιστρία: Αυτή η παραλία βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας και είναι ιδανική για να συνδυάσετε την παραλία με την επίσκεψη σε αρχαιολογικά αξιοθέατα.
 • Παραλία Αμάλφι: Αν και λίγο πιο μακριά από τη Νάπολη, οι παραλίες της Αμάλφι αξίζουν τον κόπο για την εκπληκτική ομορφιά τους.
 • Παραλία Σορέντο: Αυτή η παραλία προσφέρει όμορφα νερά και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, και βρίσκεται κοντά στην κωμόπολη του Σορέντο.

Αυτές είναι μερικές από τις παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε κοντά στη Νάπολη. Η περιοχή προσφέρει ποικιλία επιλογών για όσους αναζητούν ηλιόλουστες παραλίες και κρυστάλλινα νερά.

Αξιοθέατα της Νάπολης

Η Νάπολη είναι γεμάτη με αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία που αντικατοπτρίζουν την πλούσια ιστορία της πόλης. Παρακάτω είναι μερικά από τα κυριότερα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε στη Νάπολη:

 • Καστέλο ντελ Όβο (Castel dell'Ovo): Το Καστέλο ντελ Όβο είναι ένα αρχαίο κάστρο που βρίσκεται σε ένα νησάκι στον κόλπο της Νάπολης. Είναι το παλαιότερο ακόμα υπάρχον κάστρο της πόλης και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα.
 • Μουσείο Αρχαιολογίας (Museo Archeologico Nazionale): Αυτό το μουσείο σπίτι στη μία από τις πλουσιότερες συλλογές αρχαιοτήτων στον κόσμο, περιλαμβανομένων εκθεμάτων από την Πομπηία και τη Στάμπιενι.
 • Καθεδρικός Ναός της Νάπολης (Duomo di Napoli): Αυτός ο καθεδρικός ναός είναι αφιερωμένος στον Αγιο Γεώργιο και προσφέρει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τέχνη. Επίσης, στον ναό βρίσκεται το αίμα του πατριάρχη της Ρωσίας, Αγίου Γερμανού.
 • Καστέλο ντελ Μασέλλο (Castel dell Maschio Angioino): Επίσης γνωστό ως Castel Nuovo, αυτό το κάστρο είναι μια εντυπωσιακή μεσαιωνική οχύρωση που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Νάπολης.
 • Αρχαιολογική Περιοχή της Πομπηίας (Pompei Archaeological Site): Αυτή η αρχαιολογική περιοχή είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, και περιλαμβάνει τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Πομπηίας που καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου.
 • Οδός Σπακολά (Spaccanapoli): Αυτή η στενή δρόμος διασχίζει το ιστορικό κέντρο της Νάπολης και είναι πλούσια σε ιστορία, αρχιτεκτονική, και παραδοσιακά καταστήματα.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να ανακαλύψετε στη Νάπολη. Η πόλη προσφέρει μια εκπληκτική συνδυασμό ιστορίας, τέχνης, κουλτούρας και γαστρονομίας για τους επισκέπτες της.

Δραστηριότητες στην Νάπολη

Η Νάπολη είναι μια ζωντανή πόλη με πολλές δραστηριότητες για τους επισκέπτες. Είτε σας αρέσει η πολιτισμική εξερεύνηση, η γαστρονομία, είτε οι υπαίθριες δραστηριότητες, υπάρχει κάτι για όλους. Εδώ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στη Νάπολη:

 • Επίσκεψη σε μουσεία και αξιοθέατα: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Νάπολη διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένων των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων και των καθεδρικών ναών.
 • Εξερεύνηση της παλιάς πόλης: Περπατήστε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, ανακαλύπτοντας τα παραδοσιακά καφέ, τις τοπικές αγορές και την αυθεντική ναπολιτάνικη ατμόσφαιρα.
 • Γαστρονομία: Δοκιμάστε την κορυφαία ναπολιτάνικη κουζίνα, συμπεριλαμβανομένων των πίτσας, των πάστα, της σφολιάτας και άλλων ντόπιων εδεσμάτων.
 • Εκδρομές στην Καμπανία: Κάντε μια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, στην ακτή της Αμάλφι, στο ηφαίστειο Βεζούβιο ή στα νησιά του Κόλπου της Νάπολης, όπως το Κάπρι.
 • Καλλιτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις: Ελέγξτε το πρόγραμμα τοπικών συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που μπορεί να λαμβάνουν χώρα στην πόλη.
 • Αγορές: Επισκεφθείτε τις τοπικές αγορές της Νάπολης, όπως η αγορά του Σαν Τζόρτζο και η αγορά των Via dei Tribunali για να ανακαλύψετε τοπικά προϊόντα και αγορές.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε κατά την επίσκεψή σας στη Νάπολη. Η πόλη προσφέρει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και ενδιαφέροντα.

Πως να ταξιδέψω από / προς Νάπολη;

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά δημοφιλή δρομολόγια πλοίων για την Νάπολη:

 • Δρομολόγια πλοίων Κάλιαρι - Νάπολη: Το δρομολόγιο Κάλιαρι - Νάπολη εκτελείται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Grimaldi Lines 3 φορές την εβδομάδα. Το κόστος εισιτηρίου επιβάτη είναι 35€ παρέχοντας την δυνατότητα έκδοσης e-ticket. Η διάρκεια του δρομολογίου είναι 14,5 ώρες.
 • Δρομολόγια πλοίων Παλέρμο - Νάπολη: Καθημερινά δρομολόγια πραγματοποιούνται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Grandi Navi Veloci από το Παλέρμο για την Νάπολη παρέχοντας εισιτήρια τόσο για επιβάτες όσο και για αυτοκίνητα. Το κόστος εισιτηρίου επιβάτη είναι 44,7€ και παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης e-ticket.
 • Δρομολόγια πλοίων Τέρμινι Ιμερέσε - Νάπολη: Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Grandi Navi Veloci πραγματοποιεί μία φορά την εβδομάδα το δρομολόγιο Τέρμινι Ιμερέσε - Νάπολη με κόστος εισιτηρίου επιβάτη 52€. Η χρονική διάρκεια του ταξιδιού είναι 9,5 ώρες και παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης e-ticket.


Πως να κλείσω εισιτήρια πλοίων για την Νάπολη;

Στο booktickets μπορείς εύκολα και απλά να βρεις τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς Νάπολη και να κλείσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια online στις φθηνότερες τιμές με όλες τις εκπτώσεις τόσο για επιβάτες όσο και για οχήματα!