Παξοί

Παξοί

Οι Παξοί αποτελούν το μικρότερο νησί στο Ιόνιο Πέλαγος. Βρίσκονται 7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κέρκυρας και 8 ναυτικά μίλια δυτικά της ακτής της Ηπείρου. Νοτιοδυτικά των Παξών και σε μικρή απόσταση βρίσκεται η νήσος Αντίπαξοι.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Λίγα λόγια για τους Παξούς

Στα Επτάνησα, νότια της Κέρκυρας, βρίσκονται οι Παξοί. Οι Παξοί είναι το μικρότερο από τα Επτάνησα και περιλαμβάνουν επίσης τους μικρότερους Αντίπαξους καθώς και αρκετά μικρά νησάκια και νησίδες στην περιοχή.

Οι περίπου 2300 μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τη γεωργία, ενώ το καλοκαίρι ο τουρισμός κυριαρχεί, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες επιλέγουν τους Παξούς για τις διακοπές τους.

Η πρωτεύουσα των Παξών είναι ο Γάιος, ένα γραφικό χωρίο με λιμάνι που προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, τον Άγιο Νικόλαο και την Παναγία. Στο Γάιο αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο των Παξών και να απολαύσετε μια βόλτα με καΐκι γύρω από το νησί ή μια εκδρομή στους Αντίπαξους, όπου θα ανακαλύψετε τα αμπέλια και τις όμορφες παραλίες Βρίκα και Βουτούμι. Άλλες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες στους Παξούς περιλαμβάνουν τη Λάκκα και τον Λόγγο. Σε αυτές τις περιοχές, όπως και στο Γάιο, θα βρείτε καθαρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εξαιρετικές ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ που θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές στους Παξούς.

Οι Παραλίες των Παξών

Σχεδόν όλες αυτές οι παραλίες στους Παξούς είναι ανοργάνωτες και κυρίως αποτελούνται από βότσαλα.

 • Ερημίτης: Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραλία που δημιουργήθηκε το 2008 με τη δύναμη της φύσης. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα σε επιβλητικά βράχια, και προσφέρει ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα. Είναι προσβάσιμη με μια κατάβαση 10 λεπτών και διατηρεί την ακατοικημένη χαρακτηριστική της.
 • Πλάκες: Αυτή είναι μια μικρή παραλία στα ανατολικά του νησιού, προσβάσιμη μόνο μέσω ενός στενού μονοπατιού που περιβάλλεται από θάμνους. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και υπάρχουν βράχια για ηλιοθεραπεία. Και αυτή η παραλία είναι ανοργάνωτη.
 • Γαλάζιο: Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραλία με κρυστάλλινα νερά, αλλά προσβάσιμη μόνο με σκάφος. Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και είναι πλήρως απομονωμένη.
 • Καμίνι Γκούβα: Αυτή η παραλία είναι επίσης μία από τις ομορφότερες του νησιού, προσβάσιμη εύκολα από τον κεντρικό δρόμο προς το Μογγονήσι και είναι επίσης ανοργάνωτη.
 • Μογγονήσι: Πρόκειται για μία από τις λίγες αμμώδεις παραλίες του νησιού και είναι ιδανική για σκάφη. Είναι εύκολα προσβάσιμη και διαθέτει λίγες ξαπλώστρες.
 • Μονοδέντρι: Βρίσκεται βόρεια του Λογγού και είναι επίσης μία από τις ελάχιστες οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες, beach bar και water sports.
 • Κηπιάδι: Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με καταγάλανα νερά και βότσαλο, εύκολα προσβάσιμη από το Λογγό και ανοργάνωτη.
 • Κακή Λαγκάδα: Πρόκειται για μια όμορφη παραλία με βότσαλα και καθαρά νερά, κοντά στον Γάιο, χωρίς οργανωμένη υποδομή.
 • Μαρμάρι: Είναι μια μικρή και όμορφη παραλία που είναι δημοφιλής σε ντόπιους και τουρίστες. Προσβάσιμη από την παραλία Λεβρεχιό, αλλά απαιτεί μια μικρή πεζοπορία.
 • Αντίπαξοι: Πρόκειται για το γειτονικό νησί των Παξών, που πρέπει να επισκεφτείτε είτε νοικιάζοντας σκάφος από τους Παξούς είτε συμμετέχοντας σε μια από τις εκδρομές που διοργανώνονται καθημερινά. Οι Αντίπαξοι διαθέτουν υπέροχα νερά και όμορφες παραλίες, όπως η παραλία Βρίκα και η παραλία Βουτούμι.

Αξιοθέατα στους Παξούς

 • Ο Γάης: Ο πρώτος προορισμός μας στους Παξούς είναι ο γραφικός Γάης, η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Ο Γάης διαχωρίζεται από τον φυσικό κυματοθραύστη του, τον Άγιο Νικόλαο, με ένα στενό κανάλι. Στον Άγιο Νικόλαο κατασκευάστηκε ένα Βυζαντινό κάστρο, φρούριο της εποχής. Ο Γάης πήρε το όνομά του από τον απόστολο Γάη, ο οποίος μαζί με τον απόστολο Κρίσπο επισκέφτηκαν το νησί τον 1ο αιώνα μ.Χ.
 • Το Μουσείο των Παξών: Το μουσείο ιδρύθηκε το 1996 και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίσμα που κληροδοτήθηκε το 1905 από τον Ανδρέα Συγγρό στους Παξούς. Στο μουσείο αυτό, μπορείτε να δείτε ευρήματα από την προϊστορική εποχή, την αρχαία εποχή, μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και το ψήφισμα της Ιονίου Βουλής για την προσάρτηση των Επτανήσων στο Ελληνικό κράτος το 1864.
 • Ο Οζιάς: Ο παλαιότερος οικισμός του νησιού, όπου μπορούμε να δούμε τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Στεφάνου.
 • Η βασιλική της Αγίας Μαρίνας: Στον παραλιακό δρόμο, συναντάμε την παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Μαρίνας.
 • Στο Καλτσονήσι: Εδώ θα δούμε το εκκλησάκι του Αγίου Σπιρύδωνα που χρονολογείται από το 1686.
 • Ο Λογγός: Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το Γάη βρίσκεται ο Λογγός, ένα μικρό γραφικό χωριό που χτίστηκε ανάμεσα σε πεύκα και ελιές. Εκεί μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και να απολαύσουμε τις ψαροταβέρνες και τα μπαράκια του.
 • Η Λάκκα: Βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού και οφείλει το όνομά της στους κατοίκους της που καταγόνται από τη Σούλι της Ηπείρου. Στη Λάκκα, μπορούμε να δούμε τον πέτρινο φάρο που χτίστηκε το 1832 και είναι ύψους 36 μέτρων, υψωμένος 108 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας.
 • Οι ιαματικές πηγές: Οι Παξοί είναι επίσης γνωστοί για τις ιαματικές τους πηγές, οι οποίες πηγάζουν από το υπέδαφος και χύνονται στη θάλασσα. Οι περισσότερες από αυτές είναι θειούχες και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ρευματισμού και δερματικών προβλημάτων. Οι σπουδαιότερες ιαματικές πηγές στους Παξούς περιλαμβάνουν τις πηγές του Οζιά, του Γιαννά και της Γλυφάδας.
 • Οι Αντίπαξοι: Κατοικείται από ελάχιστους κατοίκους. Έχει πλούσια βλάστηση και μεγάλους αμπελώνες που παράγουν το περίφημο μαύρο αντιπαξιώτικο κρασί. Εκεί θα βρούμε την Εκκλησία του Αγίου Αιμιλιανού και μια αγγλική δεξαμενή που χρονολογείται από το 1833. Επίσης, ένα από τα αξιοσημείωτα των Αντίπαξων είναι η πανέμορφη παραλία Βουτούμι.

Εισιτήρια πλοίων και ακτοπλοϊκά δρομολόγια από / προς Παξούς

Καθημερινά, πραγματοποιούνται δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τη Λευκίμη της Κέρκυρας και την Πάργα προς τους Παξούς. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν πιο συχνά δρομολόγια από και προς τους Παξούς, ενώ τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου τα δρομολόγια των πλοίων δεν έχουν την ίδια συχνότητα.

 • Δρομολόγια πλοίων Ηγουμενίτσα - Παξοί: Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από την Ηγουμενίτσα προς τους Παξούς όλο τον χρόνο, και οι εταιρείες Kerkyra Seaways και Kerkyra Lines που εξυπηρετούν αυτήν τη σύνδεση. Συνήθως, υπάρχουν δύο πλοία την ημέρα προς τους Παξούς, και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Τα εισιτήρια από την Ηγουμενίτσα προς τους Παξούς ξεκινούν από 10€.
 • Δρομολόγια πλοίων Κέρκυρα - Παξοί: Τα δρομολόγια των πλοίων μεταξύ της Κέρκυρας και των Παξών λειτουργούν όλο τον χρόνο και εκτελούνται συνήθως από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Kerkyra Lines. Το κόστος του εισιτηρίου είναι περίπου 9,5€. Η διάρκεια διαδρομής από την Κέρκυρα προς τους Παξούς είναι περίπου 1 ώρα.


Πως να κλείσω εισιτήρια πλοίων για τους Παξούς?

Στο booktickets θα βρεις πληροφορίες για τα όλα τα δρομολόγια των πλοίων και τις τιμές των εισιτηρίων για τους Παξούς. Επίσης παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με τα ωράρια αναχώρησης των πλοίων και τη διάρκεια του ταξιδιού για να οργανώσεις εγκαίρως το ταξίδι σου. Επιπλέον, μπορείς να κλείσεις φθηνά εισιτήρια πλοίων με όλες τις εκπτώσεις σε επιβάτες και οχήματα!