Μειώσεις τιμών των εισιτηρίων πλοίων

Μειώσεις τιμών των εισιτηρίων πλοίων

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έρχονται με νέες και ελκυστικές προσφορές για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στοχεύοντας να προσελκύσουν περισσότερους επιβάτες. Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν διάφορους τύπους εκπτώσεων που καλύπτουν διάφορες διαδρομές και περιόδους.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες όπως η Attica Group, η Fast Ferries, η Golden Star Ferries και η Seajets, προχωρήσαν σε μειώσεις τιμών εισιτηρίων πλοίων προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους επιβάτες και να ενθαρρύνουν ταξίδια προς τα ελληνικά νησιά. Οι προσφορές περιλαμβάνουν διάφορους τύπους εκπτώσεων και προνομίων για διάφορες ομάδες επιβατών.

Attica Group

Η Attica Group, η μητρική εταιρεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών Blue Star Ferries και Hellenic Seaways προσφέρει διάφορες προσφορές και εκπτώσεις για τις καλοκαιρινές μεταφορές στις γραμμές της ελληνικής ακτοπλοΐας. Συγκεκριμένα, οι προσφορές περιλαμβάνουν:

 1. Έκπτωση 50% για εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού προς όλους τους προορισμούς του Ομίλου στις Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με πληρωμή μόνο του 5% του συνολικού ναύλου.
 2. Έκπτωση 40% για εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ. για τις διακοπές στα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο σύμφωνα με του πρόγραμμα HOTEL & FERRY, το οποίο στηρίζει την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτηρίων αξίας 20€.

Αύξηση της παροχής έκπτωσης 20% σε 125.000 από 80.000 εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πάνω από 5.000 δρομολόγια προς τους νησιωτικούς προορισμούς του Ομίλου.

Επιπλέον, η Attica Group παρέχει και άλλες εκπτώσεις και προσφορές για τα μέλη του προγράμματος SeaSmiles, τους συνδρομητές Cosmote και Vodafone, καθώς και σε ομάδες, φοιτητές, πολύτεκνους, συνταξιούχους ΝΑΤ, παιδιά και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, τεχνολογίας, υγείας και ομορφιάς, πολιτισμού και διασκέδασης στα νησιά που εξυπηρετούνται από τα πλοία της Attica Group.

Fast Ferries

Η Fast Ferries ανακοινώνει τη θέσπιση μιας νέας πρωτοβουλίας που στοχεύει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της. Συγκεκριμένα, η Fast Ferries θα προσφέρει μια ειδική "ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου" κάθε Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι επιβάτες θα απολαμβάνουν μειωμένο ναυλολόγιο κατά 20% για όλες τις διαδρομές της Fast Ferries από το Ραφήνα προς τα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και Νάξο, καθώς και για τα δρομολόγια επιστροφής προς το Ραφήνα. Η έκπτωση ισχύει για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και για τα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Επιπλέον, η Fast Ferries προσφέρει και άλλες εμπορικές εκπτώσεις σε όλα τα δρομολόγιά την φετινή σεζόν. Αυτές οι εκπτώσεις περιλαμβάνουν:

 1. Έκπτωση 30% για τα εισιτήρια των τρίτεκνων επιβατών.
 2. Έκπτωση 25% για τα εισιτήρια των ένστολων (στρατιωτικοί και μέλη αστυνομίας), καθώς και για τα οχήματα τους.
 3. Έκπτωση 25% για τους συνταξιούχους της Ναυτικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Ν.Α.Τ.).
 4. Έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής για αυθημερόν ταξίδια.
 5. Έκπτωση 50% για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών.
 6. Έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων των νησιών κατά τις μετακινήσεις τους προς και από το Ραφήνα και μεταξύ των νησιών.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει το πρόγραμμα πιστότητας πελατών "Fast Friends," μέσω του οποίου οι πελάτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους και να απολαμβάνουν εκπτώσεις ή δωρεάν εισιτήρια.

Golden Star Ferries

Η Golden Star Ferries προσφέρει πέραν των υποχρεωτικών εκπτώσεων που προβλέπονται από την νομοθεσία για ΑΜΕΑ, πολύτεκνες οικογένειες και φοιτητές, εμπορικές εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες, ένστολους και συνταξιούχους ναυτικούς σε όλον τον στόλο της.

Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει εδώ και πολύ καιρό ελκυστικές προσφορές για το ταχύπλοο Superexpress, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν σε επίπεδα ναύλων συμβατικών πλοίων. Επιπλέον, υπάρχουν μειωμένες τιμές για ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Η εταιρεία ανακοινώνει επίσης μια νέα προσφορά, όπου προσφέρει έκπτωση 20% στα ατομικά εισιτήρια (οικονομική θέση, διακεκριμένη θέση και αεροπορικού τύπου κάθισμα) καθώς και για τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα, στα συμβατικά της πλοία.

Seajets

Η εταιρεία Seajets προχωρά σε νέες εκπτώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διεύρυνση της εκπτωτικής της πολιτικής και προσφέρει συνολικά τις παρακάτω επιπλέον εκπτώσεις:

 1. Έκπτωση 30% για τετραμελείς οικογένειες.
 2. Έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ' επιστροφής σε συγκεκριμένα δρομολόγια.
 3. Έκπτωση 20% για μόνιμους κατοίκους σε όλα τα νησιά του Αιγαίου σε συγκεκριμένα δρομολόγια.
 4. Έκπτωση 30% για τρίτεκνους σε εισιτήρια επιστροφής επιβάτη με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ' επιστροφής σε συγκεκριμένα δρομολόγια.

Οι εκπτώσεις αυτές έρχονται να προσφέρουν ανακούφιση στους επιβάτες και να ενθαρρύνουν τα ταξίδια στις ελληνικές νησιωτικές περιοχές. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μειώσεις τιμών έως 19% σε σύγκριση με το περασμένο έτος, και προσφέρει εκπτώσεις σε αρκετές διαδρομές που προτιμούν οι Έλληνες ταξιδιώτες.

Η εταιρεία Seajets προσφέρει ειδικές εκπτώσεις για διάφορα δρομολόγια και εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Οι εκπτώσεις που προσφέρονται είναι οι εξής:

Για τα δρομολόγια από/προς Βόλο και τις Σποράδες:

 • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

Για τα δρομολόγια από/προς Ραφήνα και τις προορισμούς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και Πάρο:

 • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

Για τα δρομολόγια από/προς Θεσσαλονίκη και τους προορισμούς Λήμνο και Λέσβο:

 • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

Επίσης, για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος στα αρχαιολογικά αξιοθέατα της Δήλου και της Παναγίας της Τήνου, ισχύουν οι εξής εκπτώσεις:

 1. 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
 2. 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
 3. 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

Επιπλέον, ο όμιλος Seajets συζητά με τα αρμόδια υπουργεία τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass, η οποία θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχει λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.