Πως πάω στην Σέριφο;

Πως πάω στην Σέριφο;

Η Σέριφος προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες της, διαφορετική από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, με 72 παραλίες και τη δυνατότητα να ανακαλύψετε αρχαιοελληνικούς μύθους. Η πρόσβαση γίνεται με πλοίο από τον Πειραιά, με συμβατικά (4 ώρες) και ταχύτερα πλοία (2-2,5 ώρες), ενώ κυριαρχεί στο νησί η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και η άγρια ομορφιά του εδάφους, προσφέροντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στην Χώρα.

Σέριφος , ένα νησί για επισκέπτες με μεγάλη περιέργεια

Ένα από τα πολλά προνόμια της γεωμορφολογίας της Ελλάδας είναι πως τα άπειρα νησιά της έχουν τεράστια ποικιλία με αποτέλεσμα να διαμορφώνει το κάθε ένα διαφορετικές συνθήκες και εικόνες για τους επισκέπτες του τους θερινούς μήνες. Η Σέριφος για παράδειγμα αποτελεί σίγουρα μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς δεν προσφέρει τον αναμενόμενο κοσμοπολίτικο αέρα και τον ασφυκτικό αριθμό τουριστών που θα συναντήσεις σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Αυτό που έχει να σου προσφέρει όμως ώστε να ικανοποιήσεις την περιέργεια σου είναι 72 παραλίες και την ευκαιρία να θυμηθείς αρχαιοελληνικούς μύθους που έμαθες κάποτε.

Πρόσβαση: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια & δρομολόγια

Στη Σέριφο φτάνεις με πλοίο από τον Πειραιά. Υπάρχουν συμβατικά (4 ώρες) και ταχύτερα πλοία (2 με 2μιση ώρες), και το καλοκαίρι υπάρχει τακτική σύνδεση και με άλλα νησιά των Κυκλάδων. Το νησί χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική ενώ σε όλο του το σύνολο είναι άγριο σε ομορφιά εξ αιτίας του εδάφους του το οποίο έχει προσφέρει άπειρα μεταλλεύματα ανά τους αιώνες. Η Χώρα, είναι κτισμένη σε υψόμετρο 200 μέτρων, κατεξοχήν μεσαιωνικός οχυρωμένος οικισμός, ο οποίος χτίστηκε έτσι, ώστε να προστατεύονται οι κάτοικοί του από τις επιδρομές των πειρατών.

Παραλίες Σέριφου

Οι παραλίες όπως προαναφέραμε είναι άπειρες καθώς η ακτογραμμή του νησιού δημιουργεί πολλούς μικρούς κολπίσκους με κρυμμένους θησαυρούς . Το βραβείο της καλύτερης παραλίας όχι μόνο για το νησί αλλά για όλη την Ευρώπη (2013) το κατέχει η Ψιλή Άμμος της οποίας η χρυσή άμμος που είναι και η μοναδική στο νησί μαζί με τα κρίνα που φυτρώνουν σε αυτή και τα γαλαζοπράσινα νερά της δημιουργούν ένα ισταγκραμικό τοπίο. Ο Άγιος Ιωάννης είναι μια παραλία γεμάτη λευκά βότσαλα ενώ ο Άγιος Σώστης είναι ιδανική για να αποφύγεις τα μελτέμια του Αιγαίου . Στο Καλό Αμπέλι θα περπατήσεις αρκετά, αλλά θα αποζημιωθείς με καταδυτικές βουτιές, πλούσιο βυθό και ναυάγιο.

Μυθολογία Σέριφου

Κι αν οι παραλίες που αναφέραμε δεν είναι αρκετές για να σε πείσουν να πας στο νησί , ήρθε η ώρα να κλείσεις ένα ραντεβού με την μυθολογία γιατί και σε αυτό πρωταγωνίστρια είναι η Σέριφος! Το νησί αυτό ανέθρεψε τον ήρωα Περσέα και αν θες κι άλλες αποδείξεις πηγαίνοντας να επισκεφτείς τον όρμο του Κύκλωπα θα δεις τα συντρίμμια του πύργου και την σπηλιά στην οποία κατοικούσαν οι Κύκλωπες τους οποίους συνάντησε και ξεγέλασε ο πολυμήχανος Οδυσσέας.

Οι μέρες σου στη Σέριφο θα περάσουν γρήγορα, καλό φαγητό δίπλα στη θάλασσα, μπάνιο και χαλάρωση στον ήλιο. Είναι ένα νησί αυθεντικό που δεν έχει πνιγεί από την άναρχη τουριστική δόμηση, έχει κρατήσει το χαρακτήρα του κρυμμένο και μυστικό για σένα και λίγους ακόμα μυημένους.

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια στο booktickets