Κυλλήνη

Κυλλήνη

Η Κυλλήνη βρίσκεται στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου και λειτουργεί ως λιμάνι για τα νησιά του Ιονίου πελάγους. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για την πλούσια αρχαία και μεσαιωνική ιστορία της, καθώς και την εντυπωσιακή της βλάστηση. Οι επισκέπτες θεωρούν την Κυλλήνη έναν αγαπημένο προορισμό.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η Ιστορία της Κυλλήνης

Η Κυλλήνη, γνωστή για το λιμάνι της που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, βρίσκεται στα βορειοδυτικά παράλια της Ηλείας. Η μεγάλη αμμουδιά, τα καταγάλανα νερά της και ο πλούτος της σε ενδιαφέροντα μνημεία έχουν την κατατάξει στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των τελευταίων ετών.

Το όνομά της προέρχεται από την ομώνυμη πόλη της Αρχαίας Ηλείας, η οποία ήταν το επίνειο της και απείχε 120 στάδια από την Ήλιδα. Το 1204, οι Φράγκοι δημιούργησαν μια νέα πόλη εκεί, τη Γλαρέτζα. Το 1428, πέρασε στην κατοχή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Κυλλήνης είναι το κάστρο Χλεμούτσι, το οποίο ιδρύθηκε το 1222-1223 από τον Γοδεφρείδο Α' Βιλλεαρδουίνο. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια της Ελλάδας και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της φρουριακής αρχιτεκτονικής της Φραγκοκρατίας στην Πελοπόννησο. Λίγο πιο έξω από την Κυλλήνη, βρίσκεται το νησάκι της Καυκαλίδας, όπου υπάρχουν ρωμαϊκοί τάφοι και ερείπια παλαιοχριστιανικού ναού. Εκεί, από το 1906, βρίσκεται ένας φάρος με ύψος πύργου 15 μέτρα.

Το λιμάνι της Κυλλήνης

  • Το λιμάνι της Κυλλήνης έχει μια πλούσια ιστορία ως εμπορικό και στρατιωτικό λιμάνι από την αρχαιότητα. Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, λειτούργησε ως λιμάνι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας, με έδρα την Ανδραβίδα, που βρισκόταν σε μια περιοχή πίσω από την τρέχουσα εγκατάσταση, γνωστή ως Γλαρέντζα. Πρόσφατα, έχουν ανακαλυφθεί και αναδεικνύονται το αρχαίο και το φράγκικο λιμάνι στην ίδια τοποθεσία.
  • Σήμερα, το λιμάνι της Κυλλήνης αποτελεί ένα από τα κορυφαία λιμάνια σε επιβατική κίνηση στην Ελλάδα και είναι τρίτο σε μέγεθος. Αποτελεί την πύλη της ηπειρωτικής Ελλάδας προς το Ιόνιο Πέλαγος και εξυπηρετεί ως τον κύριο πορθμειακό σταθμό για τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Εισιτήρια πλοίων και ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Κυλλήνη

Οι ακτοπλοϊκοί προορισμοί από το λιμάνι της Κυλλήνης μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την εποχή και την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Ορισμένα από τα συνηθέστερα δρομολόγια είναι τα ακόλουθα:

  • Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κυλλήνη - Ζάκυνθο: Τα πλοία της ακτοπλοϊκής εταιρείας Levante Ferries που αναχωρούν από την Κυλλήνη προς την Ζάκυνθο λειτουργούν όλο το χρόνο, προσφέροντας 6 δρομολόγια καθημερινά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι συνδέσεις είναι πιο συχνές, φτάνοντας έως και 10 δρομολόγια κάθε μέρα. Το ταξίδι με πλοίο από την Κυλλήνη προς τη Ζάκυνθο διαρκεί περίπου 1 ώρα.
  • Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κυλλήνη - Κεφαλονιά (Πόρος): Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την Κυλλήνη προς τον Πόρο της Κεφαλονιάς είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο με πολλαπλά δρομολόγια καθημερινά από την Levante Ferries, ειδικά κατά την περίοδο αιχμής. Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού ταξιδιού προς τον Πόρο στην Κεφαλονιά από την Κυλλήνη είναι περίπου 1,5 ώρα.
  • Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κυλλήνη - Ιθάκη: Η εταιρεία Levante Ferries πραγματοποιεί το δρομολόγιο από την Κυλλήνη προς τον Πισαετό στην Ιθάκη. Αυτή η σύνδεση είναι διαθέσιμη μόνο κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Η διάρκεια του ταξιδιού από την Κυλλήνη προς τον Πισαετό στην Ιθάκη είναι 2 ώρες και 30 λεπτά.


Αφού επιλέξετε την κατάλληλη ακτοπλοϊκή διαδρομή, μπορείτε μέσω του booktickets να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια προς τα νησιά του Ιονίου εύκολα και γρήγορα, με τις όλες τις διαθέσιμες εκπτώσεις σε επιβάτες και οχήματα, οργανώνοντας εγκαίρως το ταξίδι σας!