Λαύριο

Λαύριο

Το λιμάνι του Λαυρίου είναι ένα από τα κρίσιμα λιμάνια της χώρας, αναλαμβάνοντας σημαντικό και συμπληρωματικό ρόλο προς τον Λιμένα του Πειραιά και το ευρύτερο λιμενικό σύστημα της Αττικής. Το λιμάνι του Λαυρίου παρέχει πολλαπλές υπηρεσίες, τόσο της ακτοπλοΐας όσο της αναψυχής με σκάφη, των κρουαζιερόπλοιων, της αλιείας και του εμπορίου .

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Λίγα λόγια για το Λαύριο

Το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 25 χιλιομέτρων από το Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

Το λιμάνι του Λαυρίου αποτελεί ιδανική επιλογή για την υποδοχή και εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας. Η γεωγραφική του θέση εξασφαλίζει την πιο συντομότερη διαδρομή μεταξύ της Αττικής και των Κυκλάδων.

Πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες λειτουργούν στο λιμάνι, συνδέοντας το Λαύριο με τα νησιά Κέα, Κύθνο, Άγιο Ευστράτιο, Ψάρα, Λήμνο, Άνδρο, Τήνο, Σύρο και Καβάλα. Μέσω της Σύρου, διευρύνονται οι ταξιδιωτικές επιλογές τόσο προς τα νησιά των Κυκλάδων όσο και για οδική πρόσβαση προς πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Το λιμάνι του Λαυρίου διαθέτει νεότευκτα κρηπίδωματα με εννέα ράμπες και δύο σύγχρονες προεξοχές, προκειμένου να εξυπηρετεί πλοία κάθε είδους. Επιπλέον, στον τομέα της ακτοπλοΐας μπορούν να φιλοξενηθούν πλοία που εκτελούν ετήσια ακινησία και αναζητούν ασφαλές καταφύγιο κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς γειτονικοί λιμένες μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλείς.

Που θα βρω parking στο λιμάνι του Λαυρίου;

Η στάθμευση απαγορεύεται μέσα στο λιμάνι του Λαυρίου αλλά υπάρχουν ιδιωτικά parking κοντά στην προβλήτα αναχώρησης των επιβατηγών πλοίων που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν. Δεν επιτρέπεται η στάθμευση εντός του λιμανιού του Λαυρίου, αλλά υπάρχουν ιδιωτικά πάρκινγκ κοντά στο αποβάθρα αναχώρησης των επιβατηγών πλοίων που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 6-7€ ανά ημέρα, ενώ ορισμένα πάρκινγκ παρέχουν επίσης τη δυνατότητα στάθμευσης σε σκεπαστό χώρο.

Πως να κάνω κράτηση εισιτηρίων πλοίων;

Κάντε εύκολα και οικονομικά τις online κρατήσεις των εισιτηρίων σας για ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς και από το λιμάνι του Λαυρίου μέσω του booktickets! Εδώ θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, προσφορές και φθηνά εισιτήρια πλοίων για δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδες και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.