Λαύριο

Το λιμάνι του Λαυρίου είναι ένα από τα κρίσιμα λιμάνια της χώρας, αναλαμβάνοντας σημαντικό και συμπληρωματικό ρόλο προς τον Λιμένα του Πειραιά και το ευρύτερο λιμενικό σύστημα της Αττικής. Το λιμάνι του Λαυρίου παρέχει πολλαπλές υπηρεσίες, τόσο της ακτοπλοΐας όσο της αναψυχής με σκάφη, των κρουαζιερόπλοιων, της αλιείας και του εμπορίου .

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΣΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Λίγα λόγια για το Λαύριο

Το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 25 χιλιομέτρων από το Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

Το λιμάνι του Λαυρίου αποτελεί ιδανική επιλογή για την υποδοχή και εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας. Η γεωγραφική του θέση εξασφαλίζει την πιο συντομότερη διαδρομή μεταξύ της Αττικής και των Κυκλάδων.

Πέντε ακτοπλοϊκές εταιρείες λειτουργούν στο λιμάνι, συνδέοντας το Λαύριο με τα νησιά Κέα, Κύθνο, Άγιο Ευστράτιο, Ψάρα, Λήμνο, Άνδρο, Τήνο, Σύρο και Καβάλα. Μέσω της Σύρου, διευρύνονται οι ταξιδιωτικές επιλογές τόσο προς τα νησιά των Κυκλάδων όσο και για οδική πρόσβαση προς πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Το λιμάνι του Λαυρίου διαθέτει νεότευκτα κρηπίδωματα με εννέα ράμπες και δύο σύγχρονες προεξοχές, προκειμένου να εξυπηρετεί πλοία κάθε είδους. Επιπλέον, στον τομέα της ακτοπλοΐας μπορούν να φιλοξενηθούν πλοία που εκτελούν ετήσια ακινησία και αναζητούν ασφαλές καταφύγιο κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς γειτονικοί λιμένες μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλείς.

Δρομολόγια πλοίων από Λαύριο

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις με πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου είναι: Μήλος, Πάρος, Νάξος, Χίος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σύρος, Σίκινος, Ίος, Άγιος Ευστράτιος, Λήμνος

Μερικά δημοφιλή ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου είναι τα παρακάτω:

  • Δρομολόγια πλοίων από Λαύριο για Λήμνο - Άγιο Ευστράτιο - Καβάλα: Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Seajets εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο για Λήμνο - Άγιο Ευστράτιο - Καβάλα τρεις φορές την εβδομάδα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι λιγότερο από 15 ώρες και το κόστος ενός απλού εισιτηρίου είναι 55€.
  • Δρομολόγια πλοίων από Λαύριο για Κυκλάδες: Λόγω της γεωγραφικής του θέσης στη νοτιοανατολική ακτή της Αττικής, το λιμάνι του Λαυρίου είναι βολικό για ταξίδια προς νησιά των Κυκλάδων. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Seajets και Hellenic Seaways πραγματοποιούν δρομολόγια από το λιμάνι του Λαύριου προς τα νησιά των Κυκλάδων. Μία φορά την εβδομάδα καθ' όλο τον χρόνο εκτελούνται δρομολόγια για Νάξο, Πάρο και Μήλο. Το πλοίο επίσης κάνει στάσεις σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Κέα, η Κύθνος, η Σύρος, η Ίος, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Κίμωλος. Η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από τον προορισμό. Το ταξίδι προς την Πάρο διαρκεί περίπου 7.5 ώρες με συμβατικό πλοίο και με ταχύπλοο 5 ώρες, προς τη Νάξο είναι περίπου 9 ώρες ή 6 ώρες με ταχύπλοο και προς τη Μήλο το ταξίδι διαρκεί περίπου 15 ώρες και με ταχύπλοο 9,5 ώρες.


Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω δρομολόγια:

  • Δρομολόγια πλοίων από Λαύριο για Κέα (Τζια): Τα δρομολόγια από το Λαύριο προς την Κέα (Τζια) είναι πολύ δημοφιλή, καθώς προσφέρουν ένα γρήγορο ταξίδι διάρκειας μόλις 1 ώρας με οικονομικά εισιτήρια. Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις από το Λαύριο προς την Κέα εξυπηρετούνται τακτικά όλο τον χρόνο, με τουλάχιστον 2 δρομολόγια την ημέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό καθιστά την Κέα ιδανικό προορισμό για μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα ή για ένα ταξιδάκι το σαββατοκύριακο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι μία ώρα και το εισιτήριο του πλοίου κοστίζει 13€.
  • Δρομολόγια πλοίων από Λαύριο για Κύθνο: Το δρομολόγιο από το Λαύριο προς την Κύθνο είναι εξίσου δημοφιλές και λειτουργεί καθημερινά, παρέχοντας τον ευκολότερο τρόπο να φτάσετε στο νησί της Κύθνου. Η διάρκεια του ταξιδιού με πλοίο από το Λαύριο προς την Κύθνο κυμαίνεται από 1,5 - 2,5 ώρες ανάλογα με το δρομολόγιο. Τα περισσότερα πλοία που εκτελούν αυτήν τη διαδρομή διαθέτουν γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων. Οι Blue Star Ferries, Karysta Travel, Triton Ferries και Goutos Lines είναι μερικές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που πραγματοποιούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια για αυτήν τη διαδρομή. Ο χρόνος του δρομολογίου είναι λιγότερο από 2 ώρες και η τιμής του εισιτηρίου είναι 14€.


Που θα βρω parking στο λιμάνι του Λαυρίου;

Η στάθμευση απαγορεύεται μέσα στο λιμάνι του Λαυρίου αλλά υπάρχουν ιδιωτικά parking κοντά στην προβλήτα αναχώρησης των επιβατηγών πλοίων που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν. Δεν επιτρέπεται η στάθμευση εντός του λιμανιού του Λαυρίου, αλλά υπάρχουν ιδιωτικά πάρκινγκ κοντά στο αποβάθρα αναχώρησης των επιβατηγών πλοίων που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 6-7€ ανά ημέρα, ενώ ορισμένα πάρκινγκ παρέχουν επίσης τη δυνατότητα στάθμευσης σε σκεπαστό χώρο.

Πως να κάνω κράτηση εισιτηρίων πλοίων;

Κάντε εύκολα και οικονομικά τις online κρατήσεις των εισιτηρίων σας για ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς και από το λιμάνι του Λαυρίου μέσω του booktickets! Εδώ θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, προσφορές και φθηνά εισιτήρια πλοίων για δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδες και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Αλόννησος
Χίος
Κεφαλονιά