Αθήνα - Κρήτη : Εισιτήρια πλοίων και δρομολόγια

Αθήνα - Κρήτη : Εισιτήρια πλοίων και δρομολόγια

  • Δρομολόγια πλοίων: καθημερινά
  • Διάρκεια ταξιδιού: 8 ώρες 30 λεπτά
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών: 36€ - 48€
  • Κόστος εισιτηρίου αυτοκινήτου: 79€ - 105€
  • Ακτοπλοϊκές εταιρείες: Anek, Superfast, Blue Star, Fast Ferries, Minoan, Seajets
  • Ενδιάμεσα νησιά: απευθείας
ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αθήνα - Κρήτη

Τις χαμηλότερες τιμές για εισιτήρια πλοίων για όλα τα δρομολόγια πλοίων από την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη μπορείτε να κλείσετε στο booktickets. Μέσω του συστήματος κρατήσεων εισιτηρίων πλοίων του booktickets, έχετε τη δυνατότητα να δείτε άμεσα σε πραγματικό χρόνο τις διαθέσιμες τιμές και αναχωρήσεις για την Κρήτη και να κλείσετε τα εισιτήριά σας εγκαίρως σε λίγα μόνο λεπτά.

Ποια είναι η συχνότητα των δρομολογίων;

Δρομολόγια πλοίων πραγματοποιούνται καθημερινά από Αθήνα για Κρήτη, με επιπλέον αύξηση των δρομολόγιων το καλοκαίρι. Το πρώτο δρομολόγιο για Ηράκλειο αναχωρεί στις 9:00 από τον Πειραιά και το τελευταίο στις 21:00. Τα πλοία για Χανιά αναχωρούν συνήθως στις 21:00 το βράδυ. Τα πλοία για Κρήτη φεύγουν από τις πύλες Ε2 ή Ε3.

Ποια είναι η χρονική διάρκεια του ταξιδιού;

Η μέση διάρκεια των δρομολογίων από την Αθήνα για την Κρήτη είναι περίπου 9 ώρες. Τα δρομολόγια εκτελούνται κυρίως με συμβατικά πλοία.

Ποιο είναι το κόστος εισιτηρίων επιβατών;

Η τιμή ενός οικονομικού εισιτηρίου πλοίου για έναν επιβάτη ξεκινά 36€ για τα απευθείας δρομολόγια για Ηράκλειο ενώ με ενδιάμεσες στάσεις την καλοκαιρινή περίοδο στα νησιά Σύρος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη το εισιτήριο κοστίζει 90€. Τα εισιτήρια για τα απευθείας δρομολόγια από Πειραιά για Χανιά κοστίζουν 48€. Η Seajets εκτελεί το δρομολόγιο από τον Πειραιά για Κίσσαμο με κόστος εισιτηρίου επιβάτη 23€ και αυτοκινήτου 104€ κάνοντας ενδιάμεση στάση στα Κύθηρα. Ωστόσο, η τελική τιμή του εισιτηρίου από Αθήνα για τα λιμάνια της Κρήτης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις διαθέσιμες εκπτώσεις, τον προορισμό, τον τύπο του πλοίου και την επιλογή της θέσης.

Ποιο είναι το κόστος εισιτηρίου αυτοκινήτου;

Τα περισσότερα πλοία που εκτελούν αυτό το δρομολόγιο διαθέτουν γκαράζ οχημάτων με το κόστος του εισιτηρίου για ένα αυτοκίνητο ξεκινά από 79€ για Χανιά και 71€ για Ηράκλειο χωρίς τις εκπτώσεις.

Μπορώ να κάνω κράτηση καμπίνας επιβατών;

Μία καλή επιλογή για πιο ξεκούραστο ταξίδι θα ήταν το κλείσιμο καμπίνας για την Κρήτη. Κατά την διαδικασία κράτησης εισιτηρίου επιβάτη έχετε την δυνατότητα να κάνετε κράτηση καμπίνας ή να κάνετε κράτηση θέσεων αεροπορικού τύπου.

Ποιες εταιρείες εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα - Κρήτη;

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν με συμβατικά επιβατικά πλοία το δρομολόγιο Αθήνα - Κρήτη είναι οι Anek lines, Superfast ferries, Blue Star Ferries, Minoan lines, Fast ferries, Seajets. Τα πλοία συνήθως αναχωρούν από τις πύλες Ε2, Ε3. Η Blue Star Ferries προσφέρει εκπτώσεις εισιτηρίων με επιστροφή και η Minoan Lines προσφέρει μια σειρά εκπτώσεων που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Πως να κλείσω ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αθήνα - Κρήτη;

Στην πλατφόρμα του booktickets, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ηλεκτρονική κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το δρομολόγιο από Αθήνα για Κρήτη. Μέσω αυτής της υπηρεσίας, μπορείς να συγκρίνεις τιμές και ωράρια των διαθέσιμων δρομολογίων, και να επιλέξεις το καλύτερο για τις ανάγκες σου. Κλείσε το ταξίδι με πλοίο από την Αθήνα προς την Κρήτη με αξιοπιστία και άνεση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα δρομολόγια των πλοίων και οι τιμές των εισιτηρίων μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με την χρονική περίοδο, επομένως προτείνεται να ελέγχετε στο booktickets για τις πληροφορίες που αφορούν το ταξίδι σας.